DEVA Partisi’nden İnegöl çıkarması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
DEVA Partisi’nden İnegöl çıkarması
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Oca 2024 / Cmt 14:46
/ 5.178 Kez Okundu
| |

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Ankara Milletvekili Sadullah ERGİN ve Genel Başkan Yardımcısı Balıkkesir Milletvekili Burak DALGIN, DEVA Partisi İnegöl Teşkilatları ile İnegöl'de bir araya gelerek Türkiye'nin genel siyaset gündemi ve 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik durum değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirdiler.

DEVA Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur METİNBAŞ yaptığı açıklama da;
Önümüzde 2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler var. Biz bu yerel seçimlerin aynı zamanda, genel seçimlerden bu yana yaklaşık 7 aydır ülkeyi yöneten iktidarın performansının da değerlendirileceği bir seçim olacağını düşünüyoruz.
Ülkemizdeki pek çok sorun büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla bu seçimler İnegöl'lü hemşehrilerimiz içinde bir mesaj verme niteliği taşıyacaktır.
 
İnegöl'de sahici bir zihniyet yenilenmesine ihtiyacı vardır. Yerel yönetimde güçlü, yönetme yetkisinin mümkün olduğunca merkezden yerele doğru yayıldığı, hem kendi kaynaklarını İnegöl'e yakışır şekilde vizyoner projelere aktarabilen hem de ülkemize kazandırdığı cari fazlalık ile yerel yönetimlere ayrılan paydan hakkını alabilen bir İnegöl'ü Dünya şehirleri arasına katmak zorundayız. Çünkü İnegöl'de yaşayan insanlarımız bunu fazlası ile hak ediyorlar dedi.
 
İnegöl'deki teşkilat buluşmasının ardından Ankara'dan gelen misafirler ile birlikte öğle yemeğine geçildi. Yemek sonrası Bursa'ya hareket edildi. Bursa İl Binasında Deva Partisi
 'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Baro Başkanı Avukat Zeki KAHRAMAN, İnegöl Belediye Başkan Adayı Elektrik Elektronik Mühendisi Onur METİNBAŞ, Mudanya Belediye Başkan Adayı Şehir ve Bölge Planlamacısı Mine NORŞON, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Çevre Mühendisi Nilüfer DEMİR ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Avukat İlhan MENGE'nin de katılımlarıyla Bursa'ya Deva Partisi'nin adayları tanıtıldı.
 
 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, "Bir yerel seçim arifesindeyiz. Kısa süre içerisinde Genel Başkanımız Ali Babacan'da arkadaşlarımızın seçim kampanyalarına katılmak ve aday tespit çalışmaları için Bursa'ya gelecek. Biz kimiz? Siyasetin neresindeyiz? Bunları takdim etmek istiyorum. Biz kurulduğumuz 9 Mart 2022 tarihinden itibaren çözüm odaklı bir parti olarak kendimizi tanımlıyor ve siyasetin yeni dilini ortaya koyuyoruz. DEVA Partisi olarak bizler siyaset yaparken nazik, kapsayıcı bir üslupla hareket etmeye devam edeceğiz. Çoğulculuk, katılımcılık, siyaset yapma tarzımızın bütüncül yapısıdır. Hak ve özgürlüklerin kaynağında başta insan onuru geliyor. Her geçen gün hukuk devletini zedeleyen adımların atıldığını görüyoruz. Ülkemizde hukuk devletinden bahsetmek artık mümkün değil. Demokratik hukuk devleti, vatandaşına güven veren, şiddete, teröre karşı durmak, illetlerle mücadele etmek DEVA Partisi'nin öncelikleridir. Keyfi ülke yönetmek anlayışını reddediyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin parlamenter sisteme geçmesini destekliyoruz. Laiklik ilkesini benimsiyor, siyaset yaparken dini siyasete malzeme etmemeye gayret ediyoruz. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, Türkiye'yi kısa sürede yüksek gelir seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. İnsan onuruna yaraşır, refah seviyesine sahip olmasını istiyoruz. Tek kişinin aldığı yanlış kararlar nedeniyle oluşan ekonomik krizde halkımızın yanında saf tutuyor, halkın yanında olduğumuzu söylüyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, "2023 senesini tamamladık bayağı önemli bir seneydi. Hem Cumhuriyet'in 100. yılıydı hem de meşhur 2023 hedefleri vardı. Türkiye, Dünya ekonomisinin yüzde 1'i. Dünya nüfusunun da yüzde 1'i. Bursa Türkiye'nin yüzde 4'ü. Bursa'nın Türkiye'deki rolünü Türkiye'de dünyaya kavuşturursak bu bizim için bir ilham. Ekonomik büyüklük 2 trilyon dolar olacak denmişti. 1 trilyonu yakalayamadı. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak denmişti. 10 bin doları yakalayamadı. İşsizlik yüzde 5'e inecek dendi, yüzde 10'a bile düşmedi. Enflasyon tek haneye düşmedi. Cepteki enflasyon 3 hane. Her alanda hedeflediğini müthiş ıskalamış bir iktidar var karşımızda" diye konuştu. 
"3 HAFTADA BİR ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ ÇÖPE ATIYORSUNUZ"
Dalgın, "2024'e bakacak olursak bütçede ben vergi görüyorum. Dolaylı yoldan vergiler. Kurumların ödediği vergiler değil, orta direğin ödediği vergiler. TCG Anadolu maliyeti kadar parayı bir haftada faiz olarak ödüyor hükümet. 3 haftada bir Çanakkale Köprüsünü çöpe atıyorsunuz konuşmaya gerek yok. Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi yüzde 90 artıyor, vatandaşın kemerini sıkıyorlar. Buradan nasıl sıkacağız? Güçlü, sürdürülebilir, kapsayıcı hareketle büyümeliyiz. Ekonomi büyüyor diyorlar, vatandaşın cebinin büyüdüğü yok. Kısa ve orta vadeli adımla devam edeceğiz. 31 Mart'ta hükümete sarı kart göstermeliyiz. Vatandaş olarak elimize gelen büyük bir fırsat. Arkadaşlarımıza vereceğiniz her oy hükümete vereceğiniz bir mesaj" dedi.
 
 
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.