DEVA Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan adayı belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
DEVA Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan adayı belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Ara 2023 / Çar 17:48
/ 8.422 Kez Okundu
| |

DEVA Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan adayı, Mevcut İnegöl İlçe Başkanı Onur Metinbaş oldu. Onur Metinbaş kimdir? Hayat hikâyesi nedir? Hangi görevlerde yer aldı hep haberimizde.

Yerel seçimlere sayılı günler kala gözler AK Parti’nin belediye başkan adayında. İktidar partisi adayını henüz açıklamamışken, muhalefette ise aday belirleme süreci devam ediyor. Altılı masanın dağılmasının ardından ittifak beklentisi suyu düşmüş durumda.

Muhalefetten şuana kadar resmi olarak adayını açıklayan tek parti Yeniden Refah Partisi olurken, YRP İnegöl Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Kaygusuz’u açıklamıştı.

Öte yandan DEVA Partisi’nde ise İnegöl Belediye başkan adayı belli olmuş durumda. Kani Ahmet Erbay’ın kurucu ilçe başkanlığından istifa edip milletvekilliği için aday adaylığı başvurusuna bulunmasının ardından ilçe başkanlığına atanan Onur Metinbaş, DEVA Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan adayı oldu.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Metinbaş’ın önümüzdeki günlerde Ali Babacan tarafından resmen adaylığının açıklanması bekleniyor.

ONUR METİNBAŞ KİMDİR?
27.04.1981 tarihinde İnegöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. 1999 yılında İnegöl Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi'den mezun olan Onur METİNBAŞ , Fırat Üniversite Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 2005 yılında mezun olmuştur. İş hayatına Prof Dr. Selçuk YAHŞİ nin kurucusu olduğu  Envy Enerji 'de başlamış ve İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde elektrik ve enerji alt yapılarının kurulmasında, Türkiye'de ilkler arasında yer alan Atıksu Arıtma Tesislerinin, Çamur Kurutma ve Yakma Santralleri ile Enerji ve ısı üretim santrallerinin kurulması projelerinde proje yöneticisi ve saha uygulama mühendisi olarak görev yapmıştır.

Organize Sanayi Bölgelerine ve Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalara enerji yöneticisi ve danışmanlığı yapan Onur METİNBAŞ , 2021 yılından itibaren Pika Enerji firmasının genel müdürü olarak iş hayatında faaliyet göstermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcisi olup İnegöl yerelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmıştır.

9 Mart 2020 yılında Ali BABACAN tarafından kurulan Deva Partisinde kurucu yönetim kurulu üyeliği yapmış, 2020-2023 yılları arası Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanlığında İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Sekreterliği görevini yürütmüştür. 21 Temmuz 2023 tarihinde Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanı olmuştur.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.