Dikkat Elektriğiniz Kesilebilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Haz 2017 / Cum 13:06
/ 24.483 Kez Okundu
| |

UEDAŞ’ın Belediye Çarşısı içerisinde bir abonesinin elektrik borcu olmamasına rağmen elektriğini kesti.

Belediye Çarşısı içerisinde bulunan Öztürkler Mühendislikte meydana gelen olayda elektrik borcu olmamasına rağmen iş yerinin elektrikleri kesildi. Elektriği kesen görevli ise iş yeri sayacının dükkân sahibi üzerine kayıtlı olduğu, kendilerinin kiracı olmasından dolayı elektrik aboneliğini kendi üzerlerine alması gerektiğini belirtti.

Öte yandan iş yerine UEDAŞ’tan gelen ihbarnamede elektrik borçlarının olmamasına rağmen elektriklerinin ödenmeyen faturadan dolayı kesildiği yazıyor.

TEBLİĞ EDİLMEDEN KESİLDİ

İş yerinin elektriğinin kendilerine tebliğ edilmeden kesildiğini ifade eden işyeri sahibi Özgür Öztürk “İş yerimizde aniden haber vermeksizin elektriğimiz kesildi. Sayaçların yanına gittiğimizde bize şirketin yetkilisi aboneliğin bize ait olmadığını belirtti. Ancak tabi abonelik bize ait değil ama bunu daha önceden her hangi bir tebliğ olmadı. Daha önce böyle bir uygulamadan pek haberimiz yoktu. Bunu bize tebliğ edilseydi biz gün içerisinde abonelik işlemini gerçekleştirirdik. “

MAĞDURUZ

İşlerinin yarım kaldığını belirten Öztürk “Böyle bir uyarı yapılmaksızın elektriğimiz pat diye kesildi. Yönetmelik değişikliğimizden dolayı elimizde bir iş yoğunluğu var ama elektrik kesintisinden dolayı çalışamıyoruz. Yoğun çalışma günümüz de bir mağduriyet yaşıyoruz, bu mağduriyet ile ilgili de takdir kamuoyunun.”

ENTERASAN BİR UYGULAMA

Kendilerine gelen ihbarnamede elektrik borcundan dolayı kesildiğini belirten Öztürk “Bize gelen kesme ihbarnamesinde borcunuzdan dolayı kesildi yazıyor. Ama bizim her hangi bir elektrik borcumuz da yok.  Yani bize sabah tebliğ edilen kesme ihbarnamesinde yanlış bir beyanda bulunuyorlar. Yeni faturayı keser kesmez elektriğimizi de kesiyorlar. Böyle enteresan bir uygulama.”

KESMEYE HAKKI YOK

Kendilerine gelen ihbarnameye göre elektrik kesmeye hakkı olmadığını belirten Öztürk “Bize haber verme nezaketinde bile bulunmuyorlar buda ayrı bir sıkıntı. Burada biz iş yeri işletiyoruz, insan nezaketen pat diye elektriği kesiyor ve arkasında bakmadan gidiyor.  Koşarak arkasından yetiştik kimlik göstermesini rica ettik bize kimlik bile gösteremedi. Ben nereden bileyim kesmeye dair bir yetkili olduğunu. Hatta ben fotoğrafını çektim sonra bana fotoğrafını sildirdi.  Herkes kafasına göre elektrik kesemez. Zaten bıraktığı ihbarname de kesmeye hakkının olmadığı da anlaşılıyor. “

KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

UEDAŞ’ın, İş yerinin elektrik borcu olmamasına rağmen elektrik borcundan dolayı elektrik kesildiği tebliği yapılması kafalarda soru işareti bıraktı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.