Dilan-Engin Polat çiftinin mal varlığına ne olacağı belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dilan-Engin Polat çiftinin mal varlığına ne olacağı belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ara 2023 / Çar 18:13
/ 89.649 Kez Okundu
| |

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet' suçlarından soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen çiftin, mal varlıkları hazineye devredilecek.

Polat Ailesi'nin avukatları, TMSF ve Vergi Dairesi'ne dilekçe vererek, soruşturma sırasında el konulmuş taşınır ve taşınmaz tüm malların ve bankadaki paranın da hazineye devredilmesini istedi. Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatlarının yargılama sonunu beklemeden iki kuruma dilekçe vermesinin nedeni, borçların şimdiden tahsil edilmesi ve yargılama sonunda çıkacak para cezalarına ön bir tedbir alınması olarak açıklandı.

Polat Ailesi'nin avukatı aynı zamanda mali müşavirleri Ahmet Gün'ün itirafçı olarak verdiği ifadeler, mal varlıklarının hazineye devrinde önemli bir rol oynadı. Gün'ün ifadesine göre, bazı paravan şirketlerden sahte fatura kesilmiş ve bu çerçevede Polat ailesinin şirketlerine yüklü miktarda sahte fatura girişi tespit edilmişti. Bu nedenle, Dilan ve Engin Polat'a büyük bir vergi borcu çıkacağı tahmin ediliyor.

Polat ailesi, mali müşavirlerinin de söylemiş olduğu yaklaşık 1 milyar liralık sahte faturayı kabul etmiş oluyorlar. Engin Polat'ın da daha önceki ifadelerinde "Vergisel sıkıntılar yaşamış olabiliriz, sıkıntımız da varsa devletimize borcumuzu öderiz" diye beyanı bulunuyordu.

TMSF tarafından el konulan taşınmaz tüm varlıklar ve araçlar ihale yöntemiyle satışa çıkarılacak. Devlet açısında bakıldığında, bu araçların yargılama süresi Türkiye'de genelde bir 5 yıl sürer. 5 yıl sonra bu araçlar satıldığında bu kadar ederi olmayacaktı. Çünkü genelikle ihale yöntemiyle satıldığında şu anki ederinin çok çok altında gideceği belliydi. Bu devlet adına bu hamlenin, kasasına girecek para anlamında da önemli olduğunu belirtelim.

Yaklaşık 29 araba ve birçok taşınır ve taşınmaz malları bulunan Polat ailesinin avukatlarının vermiş olduğu bu dilekçe, yargılama aşamasında kendileri için çıkacak faizle birlikte borcun önüne geçmek için bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Önce araçlar tek tek açık ihaleye çıkarılacak, sonrasında da taşınmaz olan evlerin satışa çıkarılacak. Polat ailesinin banka hesaplarındaki paralara da bloke konmuştu. TMSF ve Vergi Dairesi eğer kabul ederse, o paraların tamamı da tek tek kayıt altına alınarak hazineye aktarılacak. Aktarılan bu paralar da Vergi Dairesi'nin Dilan ve Engin Polat'ın şirketlerinde tespit edilen sahte faturalardan çıkardığı cezalardan düşürülecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.