Din Bir-Senden Suriye’ye Yardım Malzemesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Din Bir-Senden Suriye’ye Yardım Malzemesi
 :
/ 884 Kez Okundu
| |

Suriye’de yaşanan zulme sessiz kalmayan Din Bir-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından, 10 gün içerisinde toplanan yardımlar,

Suriye’de yaşanan zulme sessiz kalmayan Din Bir-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından, 10 gün içerisinde toplanan yardımlar, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Fetih Derneğine teslim edildi. Çimen camii bahçesindeki  odada biriktirilen yardım malzemeleri, minibüse yüklenerek, Fetih Derneği İnegöl Temsilciliğine teslim edildi.
İNSANLIK TRAJEDİSİ YAŞANMAKTADIR
Dün Çimen camii önünde düzenlenen törende konuşan Din Bir-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Dursun Ali Yıldız, “Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için, İnegöl halkından yardım talebimiz oldu. Kampanyamız ilçe halkı tarafından büyük bir karşılık buldu. Çimen camiindeki odamız dolmuş durumda. Biz bunları Fetih Derneği İnegöl Temsilciliği aracılığıyla, Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için kayıtsız kalamazdık. Çünkü, orada insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Oradaki insanlar zulüm görmektedir. İhtiyaçlarını karşılamak Müslümanların üzerine bir vazifedir” dedi.
GIDA MADDELERİNE İHTİYAÇ VAR
Kampanyanın 10 gün önce başladığını kaydeden Yıldız, “10 gün içerisinde oldukça yoğun yardım aldık. Halen de yardımlar gelmektedir. Yerimiz kalmadı. Toplanan giyecek ve diğer ev eşyalarımızı Fetih Derneğimize teslim ediyoruz. Bu yardımlardan çok gıda ihtiyacının da sağlanması gerekiyor. Müslüman kardeşlerimiz açlık ve sefalet içindeler. Gıda yardımı da yapmamız gerekiyor. Her zaman kardeşlerimizin yanındayız. Yardımlarımız devam edecek inşallah” şeklinde konuştu.
ŞUBAT AYINDA ULAŞTIRACAĞIZ
Yardım malzemelerini teslim alan Fetih Derneği İnegöl Temsilciliği Başkanı Taner Şaşmaz ise, “Din Bir-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından toplanan yardımları, biz inşallah ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ileteceğiz. Biz de dernek olarak erzak topladık. Nasip olursa,  Halep’e kendimiz götüreceğiz. Şubat ayı başında İnegöl’de toplanan erzak ve diğer yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından, bir oda dolusu yardım malzemesi minibüse yüklenerek, Fetih Derneği İnegöl Temsilciliği deposuna götürüldü. Malzemelerin önümüzdeki Şubat ayının ilk haftasında  Suriye’ye götürüleceği bildirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.