Diriliş Ekibi Turgut Alp Türbesini Ziyaret Etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
08 Nis 2016 / Cum 16:03
/ 4.530 Kez Okundu
| |

Diriliş Ertuğrul ekibi İnegöl’e gelerek Turgut Alp köyünde bulunan Turgut Alp türbesini ziyaret ettiler.

Ekranların sevilen dizisi, Diriliş Ertuğrul’un oyuncuları İnegöl’e geldiler. Cuma namazı sonrası Turgut Alp köyüne gelen ekipte Turtgut Alp karakteri Cengiz Coşkun, Geyikli karakteri Kaptan Gürman ve Gümüştekin Bey karakteri Mehmet Polat,   Turgut Alp türbesini ziyaret ettiler.

Türbede dua okuyan ekip daha sonra türbe dışında bulunan alanda geleneksel olarak yapılan dede pilavına katıldılar.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyuncular, bol bol fotoğraf çektirdiler.

ÇOK MUTLUYUM

Turgut Alp karakterini canlandıran Cengiz Coşkun yaptığı açıklamada “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Oynadığım tarihi ismin kabrinde bulunmak çok ayrı bir duygu. Daha öncede çok gelmek istiyordum ama bugüne nasip oldu.”

İnegöl’ün eski isminin Turgut ili olarak geçtiğini ifade eden Coşkun “İnegöl’ün eski isminin Turgut İli olarak geçiyor diye biliyorum tabi bu zamanla kaybolmuş bu isimleri yaşatmamız gerekiyor”

Yaptığı işin doğru bir iş olduğunu vurgulayan Cengiz Coşkun “Gerçekten çok büyük bir ilgi var, buda yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ilgiden dolayı İnegöl halkına teşekkür ederim” dedi.

BURADA HEYECANLANIYORUM

Dizide geyikli rolünü canlandıran Kaptan Gürman “Buraya her ayak bastığımda heyecanlanıyorum. Çünkü geçmişimiz atalarımız hepsi bu toprakları bize bırakmışlar bizde bunları yeni nesillere taşıyabilirsek ne güzel. Buraya ikinci gelişimim inşallah 3-4-5. Seferde gelmek nasip olur.”

 

GURURLUYUM

Diriliş Ertuğrul dizisinde son bölümünde Ertuğrul tarafından kellesi alınan Gümüştekin karakterini canlandıran Mehmet Polat ise  “Böyle kaliteli bir dizide yer aldığım için çok memnunum gururluyum. Buraları görmek gezmek hem doğa olarak hem de insan olarak çok güzel bir yer. Normalde bakınca o dönemleri düşününce şuanda bile buraya gelmek için araçlarımızla zorlandık.  Gelirken yolu şaşırdık o dönemlerde büyük bir meşakkatle buraları bulmak fetih etmek sahip çıkmak gerçekten zormuş. Buraya gelirken yolda bunları düşündüm. Buraları fetih etmek zahmetli iş buralara büyük emek verilmiş buralara sahip çıkmak gerekiyor. “ dedi.

NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ

Dizi ile birlikte tarihsel isimlerin kabirlerine ziyaretlerinin artmasına değinen Polat “Şimdi ne ekerseniz onu biçersiniz bir şey ekmediğiniz zaman tahine boş düşer. Doğru şeyler ekerseniz doğru şeyler biçerseniz onlar iyi bir şekilde değerlendirilir. Tarihi detayları ile bilen insanlar kendi varlıklarını da iyi şekilde konumlandıracaktır.” İfadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.