Doğalgaz Kullanımı Yangınları Azalttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğalgaz Kullanımı Yangınları Azalttı
01 Oca 2016 / Cum 09:41
/ 768 Kez Okundu
| |

Büyükşehir belediyesi İnegöl İtfaiye sorumlusu Adnan Aydın, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile yangınlarda da bir azalma yaşandığını söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün akşam 2015’in son dakikalarından görevi başında tetikte bekleyen güvenlik güçlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Personelle bir araya gelen Aktaş, itfaiyenin başarılı çalışmaları ve görevin zorluklarından söz etti.

DÜŞTÜ ANCAK YİNE DE BİNİN ÜZERİNDE

Ziyarette Büyükşehir belediyesi İnegöl İtfaiye sorumlusu Adnan Aydın yangınlarla ilgili kısa bir bilgi de verdi. Aydın, 2014 yılında bin 700’e yakın müdahale edilen yangın olduğundan söz ederek, 2015’te bu rakamın düştüğünü söyledi. Aydın, “ Doğalgazın yaygınlaşması, sanayideki çöpler her ne kadar yakılmaması gerekse de en azından bir yere toplanıp toplu şekilde yakılmasıyla bu yıl yangınlarda azalma oldu. Ancak yine de binin üzerindedir müdahale ettiğimiz yangın sayısı. İnegöl Belediyesi’nin de iş makinesi ve tankerle ilgili destekleri oluyor” dedi.

BİNALARINIZI BÖYLE KORUYABİLİRSİNİZ

Yangınların 5 dakika sonra fark edilebildiğini dile getiren Adnan Aydın, “Vatandaş itfaiyeyi çağırıp gelene kadar 10 dakikaya çıkıyor bu zaman ve 10 dakikada da artık zaten ortam ısısı 300-400 dereceyi buluyor. Şurada gördüğümüz her şeyin tutuşma derecesi 250 derece. Alevin ulaşması gerekmiyor sıcaklıktan yanmaya başlıyor. Aslında binaların yangından korunma yönetmeliğine uygun şekilde yapılması yangını bitirir, sıfırlar. Firmalar da bu anlamda duyarlı olursa inşallah ciddi bir yangınımız olmaz” diye konuştu.

YABANA ATILACAK SAYILAR DEĞİL

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Her ne kadar yılbaşıyla ilgili bir anlayışımız olmasa da yeni bir takvim yılına başlıyoruz. İnşallah 2016 yılı ilçemize ve ülkemize hayırlar getirir. Hiçbir yangının, felaketin olmadığı bir yıl gerçekleşir, temennimiz bu. Biz belki evlerimizde rahat rahat uyurken, 24 saat esaslı çalışan birimler var. İtfaiye teşkilatımız da bunlardan biri. Arkadaşlarımız cansiperhane çalışıyorlar. Sayılar da çok yabana atılacak sayı değil. Bin 700 farklı olaya müdahale edildiği söylendi. Bu gerçekten fedakarlık gerektiren bir iş. Ben görev yapan arkadaşlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.