Doğan, İnegöllü İş Adamlarıyla Başarı Hikayesini Paylaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğan, İnegöllü İş Adamlarıyla Başarı Hikayesini Paylaştı
 :
/ 827 Kez Okundu
| |

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) tarafından “Girişimcilik ve Başarı Hikayesi” konulu seminer düzenlendi.

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) tarafından "Girişimcilik ve Başarı Hikayesi" konulu seminer düzenlendi. Genç iş adamların konuğu olarak seminere katılan Doğanlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, başarı hikayesini anlattı.
 
İTSO salonunda düzenlenen seminere Türkiye Mobilya Sanayicileri (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Kavaz, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar ve işadamları katıldı. Doğanlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 800 metrekare çekyat mobilya tesisinden 200 bin metrekare açık ve 100 bin metrekare de kapalı alanda üretim yapan bir firma haline geldiklerini söyledi.
 
Doğan, "Çanakkale Biga'da babam çay ocağı işletiyordu. Daha sonra 1973'te mobilya satmaya başladı. Ben o sırada Devlet Demir Yolları'nda memur olarak çalışıyordum, ilk girişimcilik hamlem de memurluktan istifa etmekti" dedi.
 
İstifadan sonra mobilya dükkanı işletmeye başladığını aktaran Doğan, "Günde bir paket sigara fiyatına kampanyayla kanepe sattım. Kampanya başarılı olunca çok cüzi bir sermaye ile küçük bir imalathane kurarak kanepe üretmeye başladık. Girişimci, fırsatları çok iyi değerlendiren insandır. Aynı yıl içinde küçük bir arsa alarak fabrika kurduk ve üretimi artırdık. 1994 yılında Avcılar'da ilk mağazayı açtım. Yine aynı yıl ilk ihracatı Arnavutluk'a yaptım" diye konuştu.
 
1992 yılında Kelebek Mobilya'yı rol model aldığını ve üretim teknolojisini ona göre geliştirmeye çalıştığını belirten Doğan, "2013'te Kelebek Mobilya'yı da aldım. 2005'te ilk yatak fabrikasını kurdum. 2007'de CE belgesi, 2008'de Turquality belgesini aldım. Yurtiçinde 180 mağazamız var. Yurtdışında önce Balkanlar, sonra Avrupa'nın çoğu ülkesinde mağaza açtım. Yurtdışında 60 bayiimiz var. 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de mobilya ihracatında ikinci sıradayız ve hedefimiz beş yıl içinde ilk sıraya geçmek" şeklinde konuştu.
 
AİLE MECLİSİ ANAYASASI
 
Yıllardır altı kardeş birlikte çalıştıklarını ve Türkiye'de 'Aile Meclisi Anayasası' olan nadir firmalardan olduklarına işaret eden Doğan, "Bundan dolayı kardeşlerimle hiçbir zaman problem yaşamadım. Girişimci ortaklıktan çekinmemeli, zira ortaklıkta en temel mesele, kuralların baştan konulmasıdır. Küçük bir şirket bile olsanız, organizasyonel ağ iyi kurulmalı ve kriz dönemleri iyi değerlendirilmelidir" dedi.
 
Başarı hikayesini anlatırken yaşadığı kısmi başarısızlık öykülerinden de bahseden Doğan, büyüme hızının asıl sırrının 6 kardeş arasında uyumlu çalışmaları olduğunu söyleyerek, kazandıkça yatırımlara önem verdiklerini, kalite, teknolojiyi yakından takip edip geliştirmek ve üretim çeşitliliğini geliştirmenin de büyümede çok katkısı olduğunu bildirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.