Doğan Medya grubunu İnegöllü iş adamı satın aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğan Medya grubunu İnegöllü iş adamı satın aldı
21 Mar 2018 / Çar 17:35
/ 42.254 Kez Okundu
| |

Aydın Doğan’ın Erdoğan Demirören’le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi.

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu’nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı.

 

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu’nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye’de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

 

DEMİRÖREN’DEN BİR YETKİLİ: AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters’ın sorularını yanıtladı. Reuters’ın sorusunu yanıtlayan üst düzey yetkili, “ Doğan Medya Grubu’nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu’nun bu akşam saatlerinde KAP’a açıklama yapması bekleniyor” dedi.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

 

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

 

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

 

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.