Doğubayazıt HDP’den vazgeçmedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğubayazıt HDP’den vazgeçmedi
26 Haz 2018 / Sal 12:32
/ 17.952 Kez Okundu
| |

İki Şehir Tek Yürek sloganı ile İnegöl’den birçok yatırımın götürüldüğü Doğubayazıt’ta sandıktan çıkan sonuçlar şaşırttı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde atandığı Doğubayazıt koordinatörlüğü, Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesinin ardından İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alper Taban getirilmişti.
İki Şehir Tek Yürek sloganı ile İnegöl’den birçok yatırım burada gerçekleştirilmişti. İlk öncelik çöp ve asfalt harcanırken son olarak İnegöl’den giden ekip geçtiğimiz Nisan ayında taziye evi ve Kuran Kursu’nun temel atma törenine katılmıştı.

YATIRIMLAR İNEGÖL’DEN DESTEK HDP’YE

İnegöl’den ve devlet kaynaklı birçok yatırım gerçekleşirken, bölge halkı ise seçimlerde terör örgütü PKK ile bağını koparmayan HDP’ye olan desteğini ise sürdürmeye devam ediyor.

DEMİRTAŞ’A DESTEK VERDİLER

24 Haziran’da gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Doğubayazıt’ta Recep Tayyip Erdoğan’a %16,8 , Muharrem İnce’ye %4,5 destek verilirken Selahattin Demirtaş’a ise %77,4 destek verildi.

HDP’YE DESTEK VERDİLER
Öte yandan parlamento seçimlerinde ise AK Parti’ye %14,3, CHP’ye %2,1 destek verilirken, PKK ile bağını koparmayan HDP’ye ise %79,5 destek verildi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.