’Dönüştürdüm oynadım değerlerime değer kattım’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’Dönüştürdüm oynadım değerlerime değer kattım’
#İnegöl | Haber Merkezi
11 May 2021 / Sal 14:32
/ 1.144 Kez Okundu
| |

Etwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e öğrenme programının ana hareketi olarak başlatıldı. Merkezi Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan EUROPEAN SCHOONET tarafından yönetilmektedir.

Projeyle ilgili, kurucu Rukiye Ölmez şu açıklamalarda bulundu;
      ''Etwinning Projemiz olan Dönüştürdüm Oynadım Değerlerime Değer Kattım ile
 öğrencilerin alan uygulama derslerinde  kazandıkları becerileri kullanarak  artık(geri dönüşüm) materyallerini  değerlendirip  kendi tasarlayıp oluşturdukları, bilinen  zeka oyun ve oyuncaklarını(dama, 9 taş, reversi, mangala) hazırlayarak akranları ve aileleri ile değerlerimizi de hatırlayıp( saygı,sabır, empati tutumluluk) oynamalarını hedefliyoruz.Aynı zamanda proje sonunda web 2.0 araçlarını kullanarak dijital dönüşüme ayak uydurmalarını bekliyoruz’’
            Bilindiği gibi geri dönüşüm, kullanılmış ve bir daha kullanılmayacak olan maddelerin tekrar işlenmesi ve tüketici ile yeniden buluşmasına verilen isimdir. Geri dönüşüm maddelerini; plastik şişeler, araba lastikleri, kırık cam parçaları, meral parçalar ve özetle tüm kullanım ömrünü doldurmuş maddeler olarak örnek verebiliriz. Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesi ile sağlanır. Geri dönüşümde amaç, kaynakların aşırı kullanımını önlemektir aslında. Böylelikle çöp miktarı azaltılarak; çevreye fayda sağlamak yolunda ciddi bir adım atmış oluruz.
        Öğrencilerimiz de bu projemizle çevremizdeki atıkları oyuncaklara dönüştürdü.Bu oyuncaklarımızı da derslerimizde yaptılar.Öğrencilerimiz yaptıkları oyuncakları amaca uygun,kullanışlı, dayanıklı yapmaya dikkat ettiler.Daha sonra yaptıkları oyuncakları sınıf arkadaşları ve aileleri ile oynadılar.Kendi ürettikleri oyunlarla oynamanın keyfini yaşadılar.
           Öğrencilerimiz oyunlarını yaparken ve oynarken de değerlerimizi unutmadılar.Oyun oynarken arkadaşına saygılı olarak ‘’saygı’’ değerini, oyunda sırasını beklerken ‘’sabır’’ değerini,oyunu kazandığında karşısındakini küçümsemeyerek ‘’empati’’ değerini, atık maddeleri değerlendirerek ‘’ tutumluluk’’ değerini öğrenip içsellendirdiler.
 
Aynı zamanda öğrencilerimiz proje sürecinde yapılan etkinlikler ile web 2.0 araçlarını tanıdılar ve aktif kullandılar.Bu araçları derslerine entegre ederek daha verimli hale getirdiler.
 
       İnegöl Nene Hatun MTAL  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Rukiye Ölmez ''Kuruculuğunu yaptığım proje de; kurucu ortağım Eskişehir Habib Edip Törehan MTAL Çocuk Gelişimi Öğretmeni Hülya Akkuzu ve ortaklarımızdan İstanbul Sultanbeyli ÇPAL Sema Özarslan, Ordu Fatsa MTAL Gülnihal Bektaş, İstanbul Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu MTAL Şenay Arıman,Niğde Prof.Dok.Ali Yaman ÇPAL Emel Memiş, Aydın Efeler Murat-Hale Küçükoğlu MTAL Ayşen Yonar gibi öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte projemizin sadece portal üzerinde kalmayıp, yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapmaktayız’’





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.