“Dört Mevsim Oylat” Müzede İzlenime Sunuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Dört Mevsim Oylat” Müzede İzlenime Sunuldu
03 May 2017 / Çar 17:34
/ 1.040 Kez Okundu
| |

Fotoğraf sanatçısı İlknur Ulusoy Akıncı’nın 8 yıllık çalışmalarının yer aldığı “Dört Mevsim Oylat” konulu kişisel fotoğraf sergisi Kent Müzesi Sergi Salonunda izlenime sunuldu.

İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöllü fotoğraf sanatçısı İlknur Ulusoy Akıncı’nın “Dört Mevsim Oylat” konulu kişisel fotoğraf sergisi bugün düzenlenen törenle müze sergi salonunda izlenime açıldı. 2009-2017 yılları arasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan serginin açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, İTSO Başkanı Metin Anıl ve davetliler katıldı.

BİZE EMANET EDİLEN BU GÜZELLİKLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ
3-16 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan İlknur Ulusoy Akıncı, kendisinin bir Oylat ve fotoğraf sevdalısı olduğunu ifade ederek “Zaman ayırıp sergimin açılışına katıldığınız için teşekkür ediyorum. Oylat ve fotoğraf tutkumu yansıtan sizlerle paylaştığım fotoğraflarım 2009-2017 yılları arasını kapsamakta. Doğaya olan sevgimi fotoğraflarımla sizlere ulaştırmak istedim. Bize emanet edilen bu güzelliklere sahip çıkmak, biz insanoğlunun en büyük görevi. Ben bu vesile ile sergimin açılışına destek veren Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, sergimin açılışı için beni teşvik eden Sabri Yalın’a çok teşekkür ediyorum. Aileme de destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

OYLAT KAPLICALARI AŞ 75 YAŞINDA
İlknur Ulusoy Akıncı’nın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. 13 Mayıs’ta Oylat Kaplıcaları A.Ş’nin kuruluşunun 75’inci yılının kutlanacağını hatırlatan Aktaş, “İlknur Hanımın kadrajından bizlere yansıttığı ‘Dört Mevsim Oylat’ sergimizin açılışı için bir aradayız. Belki sizler bilmiyorsunuzdur ama ilginç bir tarih var; 13 Mayıs 1942 Oylat Kaplıcaları A.Ş’nin kuruluşunun 75’inci yılı. Biz buna dair bazı etkinlikler hazırladık. Bu etkinlik kapsamında da bu sergiyi değerlendirdik. İnşallah ileriki günlerde onları da göreceksiniz. Eminim ki burada bulunan herkesin Oylat’ta ciddi hatırları, çok güzel anıları vardır. Bu anıların bazıları gözleri yaşartır, bazıları da yüzleri tebessüm ettirir. Bu vesile ile Oylat’a hizmeti, emeği geçmiş tüm büyüklerimizi, geçmişteki Belediye Başkanlarımıza, yöneticilere, oradaki çalışanlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bulunduğumuz binayı biliyorsunuz. Eski Belediye binamız. Bugün İnegöl’ün bir kültür merkezi hem Kent Müzemiz hem Mobilya Müzemiz. Ve yaptığımız sergiler ve aktivitelerle de İnegöl’ün sosyal kültürel hayatına canlılık katmaya, renk katmaya çalışıyoruz” dedi.

İNEGÖL’E HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
İnegöl’e hep birlikte sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Aktaş, “Oylat eski Oylat değil. Çok şeyler değişti. Geçen yıl 200 bine yakın gece kalış yapıldı. Ciddi misafir ağırladık. Sadece Oylat A.Ş. olarak 145 kişilik istihdam yapıyoruz. Oylat açıkçası İnegöl’ün önemli ekonomik değerlerinden biri. Oylat’ta önemli projeler de hayata geçiyor. Oteller yenileniyor, çevre düzenlemeleri hayata geçiyor. Geçen sene de bir ilk gerçekleştirildi ve artık Oylat’ta katı yakıt kullanmıyoruz. Tamamen yeşil enerji. 1 milyon 100 bin TL civarında yatırım yaptık. Biz yılda Oylat’a sadece 500 bin TL’lik katı yakıt harcaması yapıyorduk ki bu proje 2-2 buçuk yılda kendini amorti edecek bir sistem. Tabi bu Oylat’a gönül vermiş insanlar var. Bu insanlardan bir de İlknur hanım. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bazen bu güzellikler o kadar güzel şeylere vesile oluyor ki, fotoğraf sanatına gönül vermeniz bugün yıllardır görüşmeyen dostları da bir araya getirdi. Beraberinde şehrimize, kentimize olan bağlılığımızı arttırıyor. Bizim için asıl olan ortak değer İnegöl’dür. Farklı anlayışlar, farklı kültürler olabilir, farklı bakış açıları olabilir ama ortak değerimiz İnegöl ve dolayısıyla Türkiye. Bu değere sahip çıkmak lazım. İnegöl artık eski İnegöl değil, eskiden herkes birbirini tanırdı gibi yaklaşımlardan şikayet etmekten ziyade bence İnegöl’e hep beraber sahip çıkmak lazım. Herkesin koyacağı bir tuğla, yapacağı bir katkı muhakkak var. illaki İnegöl’de yaşıyor olmaya gerek yok. Bugün burada var olmanız bile İnegöl’e sahip çıktığınızın göstergesi. Sizler İnegöl’ün yetiştirdiği değerlersiniz” diye konuştu.

Aktaş, konuşmasının sonunda serginin 3-16 Mayıs tarihleri arasında açık kalacağını da belirterek bu serginin hemen akabinde ise 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü münasebetiyle İnegöllü çini ve seramik sanatçıları Adilcan ve Nursan Güven çifti tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek olan “Doğadan Müzeye Seramik Atölye Çalışması” sergisinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler İlknur Ulusoy Akıncı’nın eserlerini ilgiyle inceledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.