Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Kutlandı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Kutlandı!
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2024 / Per 14:37
/ 2.058 Kez Okundu
| |

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla İnegöl Gençlik Merkezi, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe öğrencilerini ziyaret etti.

Ziyarette eğlenceli etkinlikler düzenlendi ve öğrencilerle keyifli bir gün geçirildi.

İnegöl Gençlik Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir."
"Bu kapsamda İnegöl Gençlik Merkezi olarak İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe öğrencilerini ziyaret ettik. Bu anlamlı güne özel ziyaret ettiğimiz özel eğitim grubu gençler ile eğlenceli etkinliklerle dolu keyifli bir gün geçirdik ve gönül bahçemiz yeşerdi."
"Başta bizleri ağırlayan İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe idarecilerine ve öğrencilerine olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, gönüllülük çalışmalarımızda yer almak isteyen gençleri merkezimize bekleriz."

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, down sendromlu bireylerin farkındalığını artırmak ve topluma dahil olmalarını sağlamak için önemli bir gündür. Bu özel günde down sendromlu bireylere sevgi ve saygıyla yaklaşmak ve onları topluma dahil etmek için elimizden geleni yapmalıyız.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.