Eğitimcilerin sendikası iftarda buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitimcilerin sendikası iftarda buluştu
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Nis 2024 / Sal 10:03
1 dk okuma / 616 Kez Okundu
| |

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ve Genel Başkan Yardımcısı Musa Çınartaş İnegöl'de AES üyeleri ile iftarda bir araya geldi.

İftar sonrası konuşan AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici şunları söyledi; "Daha önce hiç bir paydaştan görüş alınmadan 12 madde halinde çıkarılan; amaç, kapsam ve içerik maddelerini çıkarınca sadece 3 maddeden oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'den noktası değişmeden geçmiş ve 14.02.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

İlk günden itibaren Anadolu Eğitim Sendikası olarak gerçek bir Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ihtiyaç olduğunu ve bunun öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan süreci barındıracak şekilde tüm paydaşların katkısı ile yapılması gerektiğini ifade etmiştik. 

Anayasa Mahkemesi'nin bazı iptal hükümleri doğrultusunda bu kanunda yapılacak değişiklik için sendikamıza ve paydaşlara gelen yazı ile görüş ve önerilerin istenmiştir. 

Anadolu Eğitim Sendikası olarak öğretmenlerimizin hakettiği bir meslek kanununun oluşması için talep ve önerilerimizi ilettik. Her öğretmenin uzman olduğunu vurgulayarak sınav ve ünvan olmadan her öğretmenin ücreti artırılmalı, yoksulluk sınırı altında öğretmen kalmamalıdır."

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.