Eğitimde ‘kodlama’ dönemi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitimde ‘kodlama’ dönemi
27 Mar 2018 / Sal 18:36
/ 5.542 Kez Okundu
| |

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ‘Kodla İnegöl’ projesine start verdiklerini açıkladı. Bu kapsamda Eylül 2018’de ilk etapta bin 500 öğrenci kodlama dersleriyle tanışacak. Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesine kuracakları yaklaşık maliyeti 50 bin TL olan kodlama atölyeleri ile zamanla eğitimlerin tüm öğrencileri kapsayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

 

“Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro sorumlusu Turgay Tüloğlu koordinatörlüğünde başlatılan proje kapsamında İnegöl’de görev yapan öğretmenlere STEM ve kodlama eğitimi verilerek öğrencilerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olabilmeleri için okullara kodlama dersleri entegre edilecek. 2 aşamadan oluşan “Kodla İnegöl” projesinin ilk aşamasında 60 gönüllü öğretmene STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ve kodlama konularında eğitimler verilecek.”

 

“BEBKA tarafından hibelendirerek yürütülmeye başlanan “STEM’le Çocuklarda Kodlama Yapabilir”eğitimi sonrasında Kodlama (Ardunio, algoritma, maker) eğitimleri yapılacaktır. 2018 mayıs ayına kadar tamamlanacak olan öğretmen eğitimleri sonucunda sertifika alan öğretmenlerimiz çalıştıkları okullarda kodlama derslerine başlayacaklardır.”

 

“Hükümetimiz ve Bakanlığımızın plan ve programları kapsamında güncel teknoloji ve kodlama yatırımlarına devam edilecek. Hükümetimizin yatırım desteklerinin de yanısıra yerel imkan ve hibe projelerinden yararlanarak İnegöl’e eğitim alanında her türlü yatırıma devam edilecek” dedi.

 

Proje hakkında bilgi veren projenin yürütücüsü Turgay Tüloğlu ise endüstri 4.0’ın eğitim öğretim faaliyetlerinde güncelleme yapılmasını zorunlu kıldığını, yeni eğitim anlayışını eğitim 4.0 olarak isimlendirdiklerini söyleyerek, eğitim 4.0 uygulamalarını zaman içerisinde çoğaltarak, çağımızın gereksinim duyduğu donanımlı öğrenciler yetiştirmek için İnegöl İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü olarak orta ve uzun vade planlamaları yaptıklarını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.