Eğitimde Ürdün’e örnek olduk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitimde Ürdün’e örnek olduk
09 May 2018 / Çar 19:16
/ 2.008 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin Mesleki ve Teknik Eğitim Modeli hakkında bilgi almak için ülkemize gelen Ürdün mesleki eğitim heyeti, ilçeler arasında sadece İnegöl’de açılan Tematik Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

ÜRDÜN’DEN GELDİLER

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün davetiyle Türkiye’ye gelen Ürdün heyeti, Türkiye’nin sayılı okullarından olan Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini (Tematik Lise) ziyaret etmek için ilçemize geldi.

HAYRAN KALDILAR

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Yazar’ın da katıldığı ziyarette; okulu gezen heyet, Türkiye’nin mesleki eğitimdeki gelişimine hayran kaldılar.

Heyete önce okulun toplantı salonunda İnegöl ve Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsünde yer alan mesleki eğitim okullarıyla ilgili bilgi verilirken, akabinde atölyeler gezdirildi.

GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Tematik Lise hakkında heyete bilgi veren okul Müdürü Şenol Yoğurtçu;

“Okul olarak hedefimiz; gelecekte Türkiye’de ve İnegöl’de mobilya sektörüne yön verecek kişiler yetiştirmek, sektörün ihtiyaç duyduğu mesleğinde iyi yetişmiş, piyasaya uyumlu iş analizi yapabilen, sektör ile bütünleşmiş kişiler yetiştirmek ve üniversitelerin mimarlık ve mühendislik fakültelerine öğrenci hazırlamaktır” dedi.

3 BİN ÖĞRENCİSİ VAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise yaptığı açıklamada;

“Bizim ilçemiz ağırlıklı olarak bir mobilya kentidir. Bu anlamda ülkemizde açılan mobilya alanında ki tek Tematik Lisesinin de İnegöl’de açılma sebebi budur. 6 bin civarında öğrencimiz meslek liselerinde eğitim görüyor. 305 dönüm alan içerisinde bulunan Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsünde biri anaokulu, 6’sı da meslek lisesi olmak üzere 7 tane okulumuz, 24 tane binamız var. İnegöl’de ise toplam 12 tane meslek lisemiz var. Kampüsümüzde 256 öğretmenimiz görev yapıyor. Öğrenci sayımız ise, 3 bin 320. İnegöl’de ki meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin yüzde 55’i burada eğitim görüyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN BAŞARISINI ÖNEMSİYORUZ

Tercüman aracılığıyla bir konuşma yapan Ürdün Eğitim Bakanlığı Meslek Öncesi Eğitim Birimi Başkanı Ayman Mohammad Yousef Almomani, “Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Dinlemiş olduğumuz bilgiler bizim için çok faydalı olmuştur.”

“Ben 30 sene öncesiyle kıyasladığım zaman eğitim alanının ne kadar geliştiğini ve ilerlediğini anlamaktayım ve görmekteyim. Bu başarılardan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çünkü Türkiye’nin başarması sadece Türkiye için önemli değil, Türkiye’nin başarısı bütün İslam ülkeleri için bir başarıdır ve İslam ülkeleri için fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.