Ehliyet ve kimliği olanlara duyuru yapıldı! Zorunlu oldu: 15 lira ödeyeceksiniz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ehliyet ve kimliği olanlara duyuru yapıldı! Zorunlu oldu: 15 lira ödeyeceksiniz
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Şub 2022 / Cmt 19:16
/ 15.544 Kez Okundu
| |

İçişleri Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapıldı ve düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı alınmasının ardından 1 Ocak 2017’den beri değişiklik için başvurular devam ediyor. Eski ehliyeti olan vatandaşlar çipli ehliyete geçmeye devam ederken süre bu yılın sonunda dolacak. Bunun yanı sıra yeni tip ehliyetlerin yeni tip kimliklerle birleştirme işlemleri de başladı.

Bu doğrultuda vatandaşlar ehliyet taşımalarına gerek kalmadan sadece kimlikleri ile trafik çevirmelerinde ehliyetini göstermiş olacak.

2 MİLYON KİŞİ KİMLİĞİNE ENTEGRE ETTİ

Türkiye’de 32 milyon civarında ehliyet var ve yaklaşık 18 milyonu yeni tip sürücü belgesine dönüştürüldü. Yine bakanlığın 21 Eylül 2020’de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması devam ediyor. Bu doğrultuda ehliyetler kimliklere aktarılacak ve ehliyet taşıma zorunluluğu ortadan kalkmış olacak. Kimlik kartına yüklenen sürücü belgesi sayısı ise 2 milyon 545 bini buldu.

15 LİRA ÖDEYECEKSİNİZ

Ehliyetini çaldıran ve kaybedenlerin yeni ehliyete başvurmadan önce en yakın trafik tescil şubesine başvuru yaparak kayıp veya çalıntı beyanı vermesi de gerekiyor. Bu doğrultuda sisteme zayi işlem kaydı işlenirken kayıp ilanı verilmesine gerek kalmıyor. Yapılan düzenleme doğrultusunda yeni E sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olurken diğer ehliyet tiplerinde süre 10 yıl oluyor. Eski tip ehliyet yenileme için 15 TL ödenecekken Yeni tip çipli ehliyet yenileme 345 lira oluyor.

İLK OLARAK YENİ TİP EHLİYET ALIN

Bununla beraber ehliyetlerin kimliklere eklenebilmesi için ehliyetlerin yeni tip ehliyet olması gerektiği bildirildi. Buna göre ehliyetini kimliğine aktaracak olan vatandaşların yeni tip ehliyet alması gerekiyor. A, F, engelli A ehliyet ilk kez alımında kayıt ücreti 715 lira, B, engelli B için kayıt ücreti 1431 lira ve C, E kayıt ücreti 2 bin 208 lira oluyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.