Ekmek ve Simit zammında yeni dönem

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ekmek ve Simit zammında yeni dönem
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Mar 2024 / Per 12:32
/ 7.510 Kez Okundu
| |

Ekmek ve simit gibi sofralarımızın vazgeçilmezi olan temel gıda maddelerinin fiyatlarının belirlenmesinde yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık Ticaret Bakanlığı da fiyatlara onay vermeden ekmek ve simit fiyatları değiştirilemeyecek.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar halkın temel gıdalara erişimini zorlaştırdı. Bu sorunun önüne geçmek için harekete geçen Ticaret Bakanlığı, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde söz sahibi olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, ekmek ve simit fiyatları belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası veya Ticaret Odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Komisyon tarafından belirlenen fiyat, Ticaret Bakanlığı'nın onayına sunulacak. Bakanlık tarafından onaylanan fiyatlar, ilgili esnaf ve sanatkârlar federasyonları tarafından halka duyurulacak.

Bu yeni düzenleme ile ekmek ve simit fiyatlarının daha şeffaf ve adil bir şekilde belirlenmesi, haksız fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.