El sanatlarını konuşturdular

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
El sanatlarını konuşturdular
17 May 2016 / Sal 14:56
/ 497 Kez Okundu
| |

Halk Eğitim Merkezi’nin Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Şakir Lakşe İlkokulu’nda gerçekleştirdiği el sanatları kursu sona erdi.

 

Kursiyerlerin el emeklerinin sergilendiği sergi açılışı dün Şakir Lakşe İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

TÜRK KADININ İNCE ESTETİK ANLAYIŞI

Sergi açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir; “Bakanlığımızın Okullar Hayat Olsun projesi vardı. Bu projede amaç okulların eğitim öğretim zamanları dışında, dersliklerinin, bahçenin, spor salonlarının velilere açılmasıydı. Şakir Lakşe İlkokulunun uygun olarak yerinde Umut hocamızla berabere el sanatları kursumuzu açtık. Velilerimiz çocukları okullara devam ederken bu kursa devam ettiler. Türk kadının ince estetik anlayışını eserlerine yansıttılar. Az önce de sergimizi açtık. Bu kursumuzun açılışında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum. Belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Şube Müdürü Orhan Çelik de ülkemizin geleneği olan el sanatları sergisinin açılışında olmaktan memnuniyet duyduğunu aktararak; “Sizin bu el emeği göz nuru güzelliklerinizi görünce eski günler aklıma geldi. Annelerimizin yaptıkları heybeleri düşündüm. İşin sadece ticari yönü değil sosyal yönü de var. Sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursa katılanlara katılım belgeleri takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.