Emin Acar Kabri Başında Anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 Nis 2018 / Pzt 18:10
/ 4.885 Kez Okundu
| |

Eğitim ve irşad faaliyetleri ile bilinen, Milli Selamet Partisi eski Milletvekili, Ankara’nın manevi önderlerinden Dr. Emin Acar, vefatının ikinci yılında doğum yeri olan İnegöl’e bağlı Deydinler mahallesindeki kabri başında anıldı.

Ankara’nın manevi dinamiklerinden Milli Selamet Partisi 1973 Bursa Milletvekili Dr. Emin Acar Hocaefendi, iki yıl önce hakka yürüdü. 1974 ile 1979 yılları arasında Milli Selamet Partisinden Milletvekili olarak hizmet veren Ankara’nın manevi önderlerinden Dr. Emin Acar, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı. Doğum yeri olan İnegöl’e bağlı Deydinler mahallesindeki kabrine gelen yüzlerce öğrencisi dua etti. İnegöl Belediyesi, Deydinler mahallesi muhtarlığı ve öğrencileri tarafından organize edilen Mevlid-i şerifte, merhum için okunan hatmi şerifler ve surelerin duası yapıldı.

Programa Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile kalabalık vatandaşlar katıldı.

HAYATINI İNSANLIĞA, İLME, ÖĞRENMEYE VE ÖĞRETMEYE ADADI
Duanın ardından konuşan Emin Acar’ın oğlu Dr. Rahmi Acar, merhum babasının mevlidine katılanlara teşekkür ederek, “Dr. Emin Acar Efendi hayatını insanlığa, ilme, öğrenmeye ve öğretmeye adamış, 90 yılını bu uğurda geçirmiş çok büyük bir insan. Bunu burada katılanların hepsinin yürekten bilip inandıklarını ve buna istinaden buraya geldiklerini çok iyi biliyorum” dedi.

HAYATTA NE EKERSENİZ ONU BİÇİYORSUNUZ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bugün Dr. Emin Hocamızın vefatının 2. Yılında onu anmak adına bir araya geldik. Dün de Kent Müzemizin konferans salonunda hem Kasım Efendi hem de Dr. Emin Hocamızla ilgili bir anma programı yapıldı. Orada da kendisiyle ilgili çok güzel bilgiler edindik. Ben kendisini tanıma şerefine nail olamadım ama gıyabında çok güzel şeyler duydum. Onu özellikle Ankara’da ziyaret edenler mutlaka çorbasından içer, şerbetinden içer, süt dağıtılır, orada ilminden istifade eder ve hayır dualarını alırlar. Bu yönüyle hayırlı hizmetleri olduğunu duyduk. Tabi ki şehrimizde doğup büyümüş böyle bir hocamızın olmasından da ayrı bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Demek ki hayatta ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Bu kalabalıktan onu anlıyoruz. Uzaktan yakından gelen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanıma, Milletvekillerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMİN HOCA FARKLI BİR İNSANDI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kısa bir konuşma yaptı. Geçen yıl İnegöl Belediye Başkanı olarak burada misafirleri ağırlamaya, bu işe destek vermeye çalıştıklarını hatırlatan Aktaş, “Şimdi de Allah nasip etti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alper kardeşimizin ev sahipliğinde bu organizasyonu icra ediyoruz. Nasipkar olmayı cenabı Allah nasip etsin. Dr. Emin Acar hocamızın çorbasından birkaç kez içmiş, sohbetini dinlemiş biriyim. Geçen yıl da ifade etmiştim, 90’lı yaşlara gelip de zihni, beyni bu kadar açık olur insanın. 90’lı yaşlara gelip de nano teknolojiyi konuşan, hala sporun nasıl yapılması gerektiğini ifade eden, hala şehirle ve ülkeyle alakalı kafa yoran başka birini görmedim. Emin Hoca farklı bir insandı, özel bir insandı. Cenabı Allah Dr. Emin Acar Efendi gibi insanların sayısını arttırsın. Burada bulunmak benim için de bir onurdur, şereftir. Rabbim hayrınızı kabul etsin” dedi.

OKUYUN, OKUYUN, OKUYUN…
“Çok güzel bir insanın merasimi için toplandık” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, “Bu merasimi tertip edenlere teşekkür ediyorum. Bu merasime iştirak ettiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Babamla Emin hocam çok yakın dostlar. Ben 18 yaşına kadar Emin Beyin psikiyatrist doktor olduğunu biliyordum. 18 yaşına gelince onun farklı bir insan olduğunu, özel bir eğitim aldığını fark ettim. Bir daha da dizinin dibinden ayrılmadık. Dr. Emin Bey benim gibi binlerce talebe yetiştirmiştir. Kendini yetiştirmiş insan, seyyar kubbeli camidir derdi. Gençlere öğüdü, tüm insanlara öğüdü 3 taneydi. Okuyun, okuyun, okuyun… Şuan binlerce talebe okullarda üzüm yemeye, süt içmeye devam ediyor” diye konuştu.

O DA HİKMET EHLİYMİŞ
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Değerli hocamızı rahmetle yad ediyorum. Onu görmedim ama hikayelerini, hatıralarını dinledim. Büyük şahsiyetler vefat ettiğinde, gökten bir yıldız kayar. Vakti hayatında o yıldız nasıl insanlara yol gösterirse, o da öyle yol gösterir. Ama vefatından sonra yerde de bir meşale gibi parlar. Vefat eden böyle değerli şahsiyetleri anmak da o meşaleye yakıt taşımaktır. Çünkü yaşamında hal ve davranışıyla nasıl yol ve yön göstermişse vefatından sonra da eserleri ve hatıratıyla, nasihatleriyle yol ve yön gösterir. Hatırlamak bir manasıyla hatırlatmaktır. Ben Emin hocamızın hatıralarını dinlerken, üzerinde hep büyük şahsiyetlerde olan bir vasıf olduğunu fark ettim. Hep söyledikleri ve yaptıkları aynı. Bazen sözüyle, bazen susuşuyla, bazen nazarıyla insanlara hep aydınlık vermiştir. Böyle şahsiyetlerin bir bölgede mezarının dahi olması lütuftur. Onu hatırlamak, onun ne dediğini, nasıl yaşadığını hatırlamaktır. Bir sürü görev yapmış. Ama hiçbir makam ona değer katmamış, o makamlara değer katmış. Hep duruşu aynı. Makamlara değer katmıştır. Bir yere bir şey olayım diye gelmemiş, bir şey yapayım diye gelmiş. Bu ancak gönülden çıkan sözlerle olur. Sadece akıldan çıkan sözlerle olmaz. Hikmet, aklın, ilmin suretini amelle kavramasıdır. O da hikmet ehliymiş. Bugün de çok tatlı bir havada andık kendisini. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Emin Acar’ın mezarının çevresinde vatandaşlara, pilav, kavurma ve irmik helvası ile ayran ikram edildi.

DR. EMİN ACAR HOCAEFENDİ KİMDİR?
Ankara’daki manevi önderlerden Dr. Acar, 1926 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. 1952’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Acar, 1974 ve 77’de Milli Selamet Partisi´nden milletvekili seçildi. MSP eski milletvekili ve İslam Alimi olan Emin Acar, aynı zamanda İnegöl´ün yetiştirdiği çok değerli bir hayırseverdi. Yıllardır Hacı Bayram Veli Hazretlerine komşuluk yapan Emin Acar, Hacı Bayram Veli´nin yolunda ilim ve irfan hizmetlerine devam ediyordu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.