Emin Acar Külliyesi dualarla açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emin Acar Külliyesi dualarla açıldı
07 Nis 2019 / Paz 15:22
/ 6.181 Kez Okundu
| |

Ankara’nın manevi dinamiklerinden Milli Selamet Partisi 1973 Bursa Milletvekili 2016 yılında vefat eden ve memleketi olan İnegöl’ün Deydinler mahallesine defnedilen Dr. Emin Acar için yapılan külliye hizmete açıldı.

Cami, Eğitim merkezi ve Dr. Emin Acar’ın türbesinin bulunduğu Deydinler mahallesindeki 6 bin dönümlük alanda tamamlanan Dr. Emin Acar Cami ve Külliyesi hizmete açıldı.

Törene Kaymakam Şükrü Görücü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun ve kalabalık davetli katıldı.

Duaların ardından konuşma yapan DR. Emin Acar’ın oğlu Süleyman Acar, “Bu yıl babamın hakka yürüyüşünün 3. Yılı. İlk yıl türbemizi yaptık, bu yılda camimizi bitirdik. Seneye de aş evi ve kültür merkezini tamamlayacağız” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın selamlama konuşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Önemli insanlar vefat etmiş olsalarda kandilleri yanmaya devam eder. Emin hocam bizi burada her sene topluyor ve faaliyetler yaptırıyor. İnşallah burası hem inegöl’e hem Türkiye’ye ışık saçan, aydınlatan bir mekan olur. Çorbasını içme ve sohbetini dinlemiş biri olarak Emin hocam, çok önemli bir hocadır. Türkiye’nin bir çok yerinden gelen insanlar buradaysa Emin hocam önemli katkılar sağlamıştır. Kendisini rahmetli minnetle anıyorum.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.