Enkaz altı aramayı öğrendiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Enkaz altı aramayı öğrendiler
28 Şub 2018 / Çar 08:31
/ 1.347 Kez Okundu
| |

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Bursa AFAD tarafından verilen enkaz altı arama kurtarma eğitiminden geçti. 3 gün süren eğitimlerin sonunda, 23 gönüllü belge almaya hak kazandı.

İnegöl’de gönüllü vatandaşların bir araya gelmesiyle kurulan ve son yıllarda hem ilçemizde hem de bölgemizde farklı arama kurtarma faaliyetlerine katılarak başarılı çalışmalar ortaya koyan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Bursa AFAD merkezi tarafından düzenlenen enkaz altı arama kurtarma eğitimlerine katıldı.

 

23 KİŞİ BELGE ALMAYA HAK KAZANDI

İNDAK Başkanı Varol Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 23 gönüllünün yer aldığı eğitimler, 3 gün boyunca Bursa AFAD eğitim salonunda gerçekleştirildi. 2 günü teorik 1 günü de pratik eğitimlerle süren kursun sonunda, 23 kişi Bursa Valiliği ve AFAD onaylı belgelerini almaya hak kazandı.

 

HEPSİ GÖNÜLLÜ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İNDAK Başkanı Varol Yılmaz, bölgemizde oluşabilecek herhangi bir afete karşılık gönüllülük esasıyla görev yapan ekipleriyle hazır olduklarını söyledi. Bundan önce birçok konuda eğitimler aldıklarını ancak her geçen gün kendilerini yenileyip geliştirmeye de özen gösterdiklerini ifade eden Yılmaz;

 “Bu kapsamda Bursa AFAD merkeziyle yaptığımız görüşmeler sonucunda 23 kişilik ekibimize enkaz altı arama kurtarma konusunda eğitim düzenlendi. Bursa AFAD eğitim salonunda 3 gün süren eğitimlerde gönüllü ekibimizin istek ve heyecanı bizleri mutlu etti.

Eğitimler boyunca arkadaşlarımızın gösterdiği performans, olası bir afette bölgemizde zor durumda kalan vatandaşlarımızın yardımına koşabilecek seviyede olduğumuzu da gösterdi. 2 günü teorik 1 günü de sahada pratik eğitim şeklinde verilen eğitimler sonucunda Bursa Valiliği ve Bursa AFAD onaylı belgelerimizi almaya hak kazandık” dedi.

AFAD İLE PROTOKOL

Varol Yılmaz, Bursa AFAD ile bir protokol yapma hazırlığında olduklarını da kaydederek; “Yakın bir zamanda Bursa AFAD merkezi ile bir protokol imzalayacağız. Ekibimizdeki arkadaşlarımız alanında gerçekten uzman, eğitimli ve tecrübeli kişiler. Yapacağımız protokol çerçevesinde İnegöl’de İNDAK olarak AFAD’ın bir yardımcı kolu görevini üstleneceğiz” açıklamalarında bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.