Erbakan Haftası başladı
27 Şub 2018 / Sal 13:34
/ 3.829 Kez Okundu
| |

İnegöl Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, Erbakan Haftası dolayısıyla ’Necmettin Erbakan’ konulu fotoğraf sergisini izlenime açtı.

Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını anlatan resim sergisi Kuyumcular Çarşısı önüünde bulunan meydanda İnegöllülerin izlenimine açıldı.

Erbakan Haftası nedeniyle yapılan fotoğraf sergisi açılışına Saadet Partisi İlçe Teşkilatının yanı sıra Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Açılış öncesi konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Bugün 27 Şubat 2018. İnegöl’ümüzün manevi şahsiyeti İshakpaşa’nın dizi dibinde, Erbakan haftası etkinlikleri kapsamında 2 gün boyunca gerçekleştireceğimiz fotoğraf sergimize cümleten hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Kıymetli misafirlerimiz, Türkiye’de İslam Dünyası Birlikteliği ve İnsanlığın Saadeti için ortaya koyduğu fikirlerle adeta çığır açan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7’nci yıl dönümünde başta yurtiçi olmak üzere dünyanın bir çok yerinde yüzlerce program ile anılacak.


Erbakan haftası etkinlikleri kapsamında her yıl bir ana tema belirlenmektedir. Erbakan hocamızın ortaya koyduğu fikirlerin daha net bir şekilde toplumlara, kitlelere aktarılması adına planlanan programların bu yılki ana teması “Ahlak, Adalet ve Barış” olarak belirlendi.
Kıymetli misafirler, Merhum hocamız ömrü ve siyasi hayatı boyunca başında bulunduğu Milli Görüş hareketini temsil eden tüm siyasi partilerin parti programlarında Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesini en öncelikle hedefi olarak belirlemiştir. Gerek 74-78 koalisyonlarında gerekse 1996-1997 de Başbakan olduğu dönemde inanmış olduğu bu ilkenin gereğini yaparak üzerine düşen mesuliyeti yerine getirmiştir. “Bir milletin asıl gücü ne topu, ne tüfeği ne de tankı , değil imanlı ve inançlı insanlarıdır” ifadesi kamil manada anlaşıldığında ve idarecilerimiz tarafından tatbikata sokulduğunda, milletimizin kurtuluş reçetesi olacağına inancımız tamdır.
Yine merhum hocamıza milletimiz, kendini yönetme fırsatı verdiği kısa dönemlerde Adalet vazifesini takdire şayan bir şekilde yerine getirmiştir. Başbakan olduğu kısa dönemde özellikle ekonomide yaptığı efsane hizmetler ile ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizliği kaldırmıştır. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk defa denk bütçe kurmuş havuz sistemi kurarak faiz lobilerinin ceplerine akan musluğu, üreticinin memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimin cebine akıtarak gelir dağılımındaki adaleti sağlamış ve Aziz milletimizin duasını almıştır.
Ana temamızın son bağlığı ise barıştır.
Merhum Erbakan hocamız milli görüş hareketinin sadece ülkemiz insanının değil tüm insanlığın kurtuluşunu sağlayacak bir hareket olduğunu bizlere öğretmiştir. Ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması için  Önce Yaşanabilir bir Türkiye, sonra Yeniden Büyük Türkiye’nin inşa edilmesi gerektiğini, bununla birlikte İslam birliğinin tesis edilerek kalıcı bir dünya barışının sağlanabileceğini savunmuştur. İslamsız saadetin ve barışın olamayacağını, kurtuluşun Batının medeniyet anlayışında değil kendi medeniyet anlayışımızda olduğunu anlatmış, milletimiz kendisine yetki verdiği dönemlerde de bu inancını hayata geçirmek için üstün gayret göstermiştir. 


Kıymetli Misafirler.
Erbakan hocamız da her fani gibi ebediyete göç etti. Ancak gerek Erbakan Hocamızın, gerekse vefat etmiş diğer siyasi liderlerin bu millete ortak bir mesajı vardı: O da saygı ve sevgi çerçevesinde fikirlerini ifade etmek. Hatırlarsanız geçmişteki tüm siyasi liderler şartlar ne olursa olsun bir masanın etrafında toplanabilir, ülke meselelerine dair birbirlerinin fikirlerini sabırla dinleyebilirlerdi. Ancak bugün bırakın bir masa etrafında toplanmayı, aynı fotoğraf karesinde bile görünmeye tahammül edilemeyen, adeta “Ya bendensin ya da düşmansın” tavrıyla hareket edilen kutuplaşma zihniyeti mevcut. İşte böylesine bir ortamda gerek Erbakan hocamızın gerekse diğer merhum liderlerin bu millete verdiği en büyük derslerden biri de: Siyasi nezaket ve tahammül olmalıdır. Bu bağlamda dünya görüşü ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan yurttaşlar olarak tek ihtiyacımız olan muhabbetle kucaklaşmaktır. İşte gördüğünüz gibi siyasi görüşü ne olursa olsun, bugün burada bir devlet adamını hayırla yad etmek için bir araya geldik. İşte bu birliktelik, emperyalist güçlere verilecek en etkili cevaptır. 
Hocamızı tekrar rahmet anarken, Makamını Ali etmesini rabbimizden niyaz ediyorum. Rabbim cümle geçmişlerimize, geçmiş siyasi liderlerimize rahmetiyle muamele etsin ve bizleri cennetinde buluştursun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Alper Taban'da Erbakan Haftası nedeniyle günün anlam ve önemini anlattığı bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Fotoğraf Sergisi izlenime açıldı.

Ayrıca Şehitler anısına lokma dağıtımı da yapıldı.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.