Erdoğan Küllerinden Doğdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Kas 2015 / Paz 22:00
/ 1.656 Kez Okundu
| |

Sandıktan zaferle çıkan AK Parti, tek başına iktidarı zafer kutlamasıyla taçlandırdı. Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde hazırlanan platformda binlerce İnegöllüye hitap etti. Coşkulu kutlama yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Türkiye bugün 26. Dönem milletvekili seçimleri için sandık başındaydı. 7 Haziran’da AK Parti’nin tek başına iktidar olamaması ve koalisyonun da kurulamaması üzerine yapılan erken seçimlerde, zafer AK Parti’nin oldu. İnegöl’de kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 70 dolayında oy alan AK Parti, Türkiye genelinde ise yüzde 49,6 ile tek başına iktidar oldu.

5 BİN KİŞİ PARTİ BİNASI ÖNÜNDE BULUŞTU

AK Parti’nin zaferi tüm yurtta yapılan kutlamalarla taçlandırılırken, İnegöl’de de binlerce vatandaş seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte AK Parti binası önünde toplandı. Yaklaşık 5 bin kişi meşaleler, AK Parti ve Türk bayrakları ile toplandığı parti binası önünde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

ZAFER COŞKUYLA KUTLANDI

AK Parti İlçe Başkanlığında seçimleri takip eden Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Başkanı Adem Demirel, saat 21.00’da parti binası önünde hazırlanan platformda parti yöneticileri ile birlikte ilçe halkıyla buluştu. Zafer kutlaması adı verilen coşkulu programda, sandıktan çıkan sonuç büyük bir coşkuyla kutlandı.

MÜSLÜMAN DÜNYASI MUZAFFER OLACAK

Zafer kutlamasında AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ilçe halkına yönelik bir konuşma yaptı. Ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş coşkulu kalabalığın alkışlarıyla sözü devraldı. 7 Haziran’dan bu yana geçen süreci kısaca anlatan Aktaş, “7 Haziran akşamı Sayın Başbakanımız bütün partilileri sükunete davet etmiş, yarından itibaren üzerimize düşen neyse yapacağız demişti. Ama onlar 5 aydan beri ülkeyi gerdiler. Allah’a hamdüsenalar olsun o anaların duası, o gariplerin duası, o engellilerin duası, Balkanların duası, Ortadoğu’nun duası, Filistinlilerin duası, Suriyelilerin duası yeni bir zaferi daha yazdırdı. Bizim derdimiz İnegöl, bizim derdimiz Türkiye. Ama birilerinin böyle derdi yok. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın… Başka dertleri yok. 50 milyon sandığa gitti ve onlara gereken cevabı bir kez daha verdi. Siz bu 50 milyona kül yutturamazsınız. Allah’a şükrediyorum ki eğer 2 Kasım sabahı benzeri bir tablo olsaydı bu esnafımızın, emeklimizin, asgari ücretlimizin hali ne olurdu. 2023’e hızla koşuyoruz. İnşallah AK Parti iktidarında sizlerin de işleriniz daha güzsel olacak. Müslüman dünyası daha muzaffer olacak inşallah” dedi.

“GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, coşkulu kalabalığın alkışlarıyla sözlerine başladı. Şahin’in sözleri coşkuyu bir kat daha arttırdı. “Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır.” Sözleriyle İnegöl halkını selamlayan Hüseyin Şahin, AK Parti’nin yüzde 49,6 ile kazandığı bu seçimin İnegöl, Türkiye ve tüm Müslüman aleminin zaferi olduğunu işaret etti.

GÜNEŞ YARIN BİR BAŞKA DOĞACAK

“Büyük Türkiye yolunda yarın güneş bir başka doğacak” sözleriyle konuşmasını sürdüren Şahin, “5 ay önce bir seçim yaşadık. Ve bu seçimde milletimiz bizse ey AK Parti, sen Türkiye’ye ben sana yüzde 41 oy vermeme rağmen lazımsın dedi. Yaşadığımız süreç, bizi 1 Kasım’a getirdi. Bu sefer dedi ki Ey AK Parti, sen sadece Türkiye’nin değil, sana inananların, Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun, Kuzey Afrika’nın, ümmetin ihtiyacısın, sana ihtiyacımız var dedi” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÜLLERİNDEN DOĞDU

Şahin, zaman zaman sloganlarla kesilen konuşmasında 7 Haziran seçimi sonrası yaşananlardan da söz etti. AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasının ardından İsrail, İngiliz ve Alman gazetelerinde atılan manşetlerden örnekler veren Hüseyin Şahin, “7 Haziran’da yüzde 41’le iktidar olamadığımızda 8 Haziran’da İsrail gazeteleri, İngiliz gazeteleri, Alman gazeteleri şunları yazmıştı, demişlerdi ki modern çağın Selahattin Eyyubisi durduruldu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunu Recep Tayyip Erdoğan durduruldu demişlerdi. 7 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ı durdurduk diye sevinenler, yarın 2 Kasım sabahı ne yazacaklar? Recep Tayyip Erdoğan küllerinden doğdu mu yazacaklar? Allah onu başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

BU ZAFER TÜRKEŞ’İN, ERBAKAN’IN, ÖZAL’IN ZAFERİDİR

Konuşmasında sık sık  vurguladığı zafer sözü üzerine de konuşan Şahin, “Bu zafer, çok mübarek bir zafer. Bu zafer Yasin Börü’nün, bu zafer denizden kıyıya vuran Aylan bebeğin, Mısır’da Rabia meydanında şehit olan Esma’nın zaferidir, inananların zaferidir. Bu zafer çocuklarımızın, annelerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, hepimizin, İnegöl’ün, Bursa’nın, Türkiye’nin zaferidir. Bu zafer şehit polislerimizin, askerlerimizin, tüm şehitlerimizin zaferidir. Bu zafer rahmetli Adnan Menderes’in, merhum Alparslan Türkeş’in, merhum Necmettin Erbakan’ın, merhum Turgut Özal’ın zaferidir” dedi.

Hüseyin Şahin konuşmasının ardından kalabalığa partililerle birlikte gül attı. Coşkulu kalabalığın arasında platformdan inen Şahin, partililerin oluşturduğu koridorda alandan ayrılıp Bursa’daki törene katılmak üzere Bursa’ya hareket etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.