Erdoğan yılbaşını işaret etti! İşte asgari ücret zammı için üzerine konuşulan rakam

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan yılbaşını işaret etti! İşte asgari ücret zammı için üzerine konuşulan rakam
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Eki 2022 / Sal 16:25
/ 12.301 Kez Okundu
| |

Aralık ayının yaklaşmasıyla beraber yeni asgari ücret zammının ne kadar olacağı Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışan tarafından merak edilmeye başlandı.

Asgari ücretin temmuz ayında yapılan zamla 5 bin 500 liraya kadar yükselmesi yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlara rahat bir nefes aldırmazken, milyonların gözü yılbaşında yapılacak yeni zamma çevrildi. İktidar kanadı neredeyse her açıklamasında yılbaşında asgari ücrete ciddi oranda bir zam yapılacağına vurgu yaparken, şimdiden asgari zammı için kulislerde rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında yapacağı toplantılarla 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni asgari ücreti belirleyecek. CNN Türk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.