#İnegöl | Haber Merkezi
14 Ara 2019 / Cmt 19:56
/ 3.342 Kez Okundu
| |

İnegöl’de sektöründe ilk olan ERG Psikoteknik değerlendirme merkezi Burhaniye Mahallesi İstiklal Caddesi No:66 adresinde açıldı.

İnegöl’de psikoteknik değerlendirme alanında ilk faaliyete giren firma ERG Psikoteknik değerlendirme merkezi bugün kapılarını açtı.
Açılış konuşmasını yapan ERG Psikoteknik değerlendirme merkezi sahibi Erdinç Geske “Mesleki yeterlilik belgesi olan SRC olarak başladık. 1 sene sonrada psikoteknik merkezimizi açtık.  Psikoteknik merkezi ne demek; şoförlerin dikkat ve refleksini ölçüyoruz. Riskli sürücüyü ayıklamak istiyoruz. 2020 Şubat’ta şoförler e devlet sistemine geçmek zorunda bu zamana kadar süre tanındı. Burada psikoloğumuz var 1 saat teste alıyor bir saatlik test sonucunda rapor çıkıyor daha sonrada doktor muayenesi oluyor e imza ile sistemde görünüyor. Amacımız dikkatsiz şoförleri ayıklamak. Açılımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İŞLETME AÇMAK KOLAY DEĞİL

Bir işletme açmanın kolay olmadığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “İnegöl’de farklı ve şehrimizde olmayan bir işletmenin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnegöl’de bu hizmet veren ilk işletme. Ticari araç kullanan araçların tamamında bu belge yani psikoteknik belgesi isteniyor.  İnşallah tabi sağlık sıhhat içerisinde bu araçları kullanan şoförlerimizin de bu belgeleri buradan almaları mümkün olacak. Şehrimizin için bu hizmet alanı için kendilerine teşekkür ediyorum.  İşletme açmak kolay değildir. Cesaret göstermek önemli cesaretiniz için sizleri kutluyorum. İnegöl bereketli bir yerdi müteşebbis insanlardan oluşmakta. Sizde burada bereketli kazançlar elde edeceksiniz insanlarımız da buna sahip çıkacaktır diye düşünüyorum. “ dedi.
Konuşmaların ardından İshakpaşa Camisi İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş’in yaptığı duanın ardından iş yerinin açılış kurdelesi kesildi.
Açılış programına siyaset dünyasının yanı sıra çok sayıda da vatandaş katıldı.

PSİKOTEKNİK NEDİR?

Sürücülerde güvenli araç kullanmak için temel olarak bulunması gereken algı, dikkat, hafıza, muhakeme yeteneği, hız-mesafe tahmini gibi zihinsel özelliklerinin; tepki hızı, göz, el ayak koordinasyonu gibi psiko-motor yetenek ve beceri düzeyinin, risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol gibi tutum, davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin bilgisayar destekli test sistemleri kullanılarak ölçülebildiği" bir sistemdir. Böylece; bir sürücünün, bir aracı sürebilmek için asgari düzeyde, trafiğe ilişkin yeteneklere sahip olup olmadığı ve trafiğe ilişkin kişilik açısından, trafik kurallarına uyma eğilimine sahip olup olmadığı hakkında daha tarafsız, daha bilimsel ve daha standart koşullarda gerçekleştirilmiş uygulamalarla sonuçlara varılması sağlanabilmektedir. Psiko-teknik değerlendirme merkezlerinde Psikiyatri Uzmanı ve Psikologlar görev yapmaktadır.




Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.