Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu’ndan 3 aylar özel konseri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu’ndan 3 aylar özel konseri
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Şub 2020 / Per 15:14
/ 849 Kez Okundu
| |

İnegöl Tarihi Mehteranı bünyesinde oluşturulan Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu ilk konserini Gürsu’da verdi. 3 Aylar vesilesiyle düzenlenen konserde, okunan ilahiler, şiirler ve kasidelerle duygu dolu anlar yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tertip edilen ve Gürsu Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşen konsere Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Belediye Meclis Üyeleri, İnegöl Tarihi Mehteri Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Semiz ve çok sayıda davetli katıldı. 

Koro bünyesinde yer alan Oğuz İlhan’ın sunumu ve Metin Akbulut’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İnegöl Tarihi Mehteri Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Semiz, dernek bünyesinde oluşturulan Tasavvuf Korosunun ilk konserini Gürsu’da verdiğini kaydedirken; İnegöl Tarihi Mehteri’nin Türkiye’nin ilk sivil mehteri olduğunu, dünden bugüne yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konserler verdiğini aktardı. Semiz, Tasavvuf Korosu’nun da bünyelerinde hizmet vermeye başladığını aktararak; Bursa’da konser vermeleri konusunda yardımcı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Gürsu Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Semiz’in ardından Kaymakam Mustafa Koç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da İnegöl Tarihi Mehteri Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu’na konser için teşekkür ederken; tüm katılımcıların ve İslam aleminin 3 aylarını kutladı. 

Konuşmaların ardından Şef Cem Taşkıner yönetimindeki İnegöl Tarihi Mehteri Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu, Hüseyni ve Uşşak makamlarında eserler seslendirdi. Halil Eke’nin Peygamber Efendimizi anlatan şiiri duygu dolu anlar yaşatırken; Osman Karaca okuduğu kaside ve yaptığı dua ile program son buldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.