Erkekliğe adım attılar
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Tem, 2019 / Pzt 19:35
/ 1.592 Kez Okundu
| |

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ve Ensar Vakfı İnegöl şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5.si tertip edilen toplu sünnet şölenin de 33 çocuk erkekliğe ilk adımını atmış oldu.

Özel İnegöl Ensar Vakfı Yükseköğretim Erkek Öğrenci yurdu bahçesinde gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu programa Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, çeşitli stk ve siyasi temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

İstiklal marşının okunması ve 14 yaşındaki hafız Bilal Nuri Başkurt’un Kuran tilavetinin ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı; "Bugün kendilerine bir cemiyet olarak düzenlemiş olduğumuz bu şölen havasındaki programa dahil olan genç kardeşlerimizi, bir ömür boyu aileleri ile saadetli güzel günler görmelerini de Allah'tan temenni ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. 2015 senesinde kurulup, günümüze kadar İnegöl'de güzel işler yapabilmek adına canla başla çalışmaya ahdettik ve çalışmak için gerekli olan planlarımızı programlarımız yaptık. Bugün yine Ensar Vakfı ile birlikte 5.'sini düzenlemiş olduğumuz ve 33 çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirerek onların mutluluğuna ortak olmaya çalıştık. Bu manada desteklerini bizlerden esirgemeyen esnaflarımıza ve değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Amacımız vatanından ve milletinden beslenen, yiğit delikanlı evlatları bu topraklara hizmet için hazırlayabilmektir. Bugün 15 yaşındaki bir çocuğun, Sultan Fatih'in ideolojisiyle, Sultan Alparslan'ın zihniyeti ile yeşeren güzel günlerin gelmesi için bir gayretimiz var. Amacımız vatana millete hayır içinde çalışan, iyilik ve güzellik adına yarışan bir nesil inşa edebilmek.” İfadelerini kullandı

 

Daha sonra kürsüye çıkan ve Kıbrıs şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram ise; "Biliyorsunuz Ateş Karıncaları kurulduğu günden beri azimle çalışan bir kuruluş. Önceliğimiz çocuklar ve gençler. Fakat ben buradan annelerimize seslenmek istiyorum. Annelerimiz gün geldi Nene Hatun oldular yaralanıp gazi oldular. Yetmedi gün geldi 15 Temmuz'da gençlere yardım olsun diye kamyonlara atlayıp meydanlara gelerek yeniden bize kim olduğumuzu hatırlattılar. Buradan bütün genç kardeşlerimize ve erkeklere sesleniyorum; annelerimizi kırmayalım, ellerini öpelim. Annelerimizin kıymetini bileceğiz. Eğer biz çocuklarımıza imanı, ahlakı, namazı, vefayı, şehitliği, vatan sevgisini, bayrak sevgisini anlatmazsak, gün geldiğinde savaş meydanlarından kaçan, savaşı terk eden, vatanı için namusu için canını veremeyen evlatların yetişmesine sebep oluruz. O yüzden biz hep birlikte 33 civarında çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Ecdadımızın tarihte 40 gün, 21 gün süren cemiyetleri kadar olmasa da onların birlik içinde  olalım tek yumruk olalım düsturunu hep beraber yaşayacağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum ve hepinize bizleri yalnız bırakmadığınız için birlik ve beraberlik içinde olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından İlahi sanatçısı Erdoğan Aydın ezgileriyle şölene renk katarken, program takı töreni ile son buldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.