Erken Seçim Belirsizlikleri Bitirecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erken Seçim Belirsizlikleri Bitirecek
20 Nis 2018 / Cum 18:37
/ 1.161 Kez Okundu
| |

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Okan Güler, “Belirsizliğin bitmesi ve iş dünyasının yatırım kararlarını daha rahat verebilmesi için erken seçim kararının alınması bizim açımızdan olumlu gözüküyor” dedi.

 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Okan Güler, 24 Haziran’da gerçekleştirilmesi kararlaştırılan seçimlerle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

 

KARARI OLUMLU KARŞILIYORUZ

Konu ile ilgili konuşan Başkan Okan Güler, “Öncelikle Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan erken seçim kararının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen referandum sonucunda yönetim sisteminde yapılması teklif edilen yönetim değişikliği halk tarafından onaylanmıştı ve parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş ile alakalı çalışmalar başlamıştı. Bu süre zarfında yönetim teorik olarak parlamenter sistem olsa da fiili olarak yönetim sistemi Cumhurbaşkanı yönetim sistemi olarak çalışmaya başlamıştı. 2019 yılı Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan seçimler ile bu arada kalmışlık bitecek ve yönetim sistemimiz değişecekti. Bu arada geçecek süre aslında halkın onayladığı sisteme geçiş için geçirilecek uzun ve belirsizlikler barındıran bir süreydi. Bu anlamda belirsizliğin bitmesi ve iş dünyasının yatırım kararlarını daha rahat verebilmesi için erken seçim kararının alınması bizim açımızdan olumlu gözüküyor. Piyasanın verdiği borsanın yükselmesi, döviz kurlarının düşmesi gibi tepkiler de genel olarak kararın olumlu karşılandığını gösteriyor. İnşallah 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimden sonra önümüzde daha rahat bir çalışma zamanı bulacağız” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.