Eroğlu; Sizi seviyoruz ama çözüm gerekiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eroğlu; Sizi seviyoruz ama çözüm gerekiyor
30 Mar 2018 / Cum 18:48
/ 15.100 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yaptığı açıklamada Mesudiye Altgeçidinin bitirilmemesini eleştirirken sadece halkın içinde olmak sorunları çözmüyor dedi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe teşkilatı aylık olağan İlçe Divan Toplantısını Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirdi

İLLER BANKASI NEDEN KREDİ VERMİYOR?

 

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu;

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Belediye Hizmet Binası ile ilgili İller Bankası kredi vermediği için 35 milyon TL özel bankalardan kredi alma kararı almıştı. Daha önceden yeri noktasında itiraz ettiğimiz bu proje, şimdi de özel bankalardan çekilecek kredilerle finanse edilmeye çalışılıyor. Bu durum zaten israfın önüne geçemeyen belediye yöneticilerinin, bu beceriksizliklerinin faturasını vatandaşın sırtına yükleyeceği endişesini bizlerde doğurmuştur.  Bu konu hakkında Belediye Başkanımızdan İller Bankasının neden kredi vermediğini ve çekilecek kredinin geri ödeme rakamıyla birlikte toplam mali yükünün ne olacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz. Saadet Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız.

 

MESUDİYE ALT GEÇİTİ NE ZAMAN BİTECEK?

 

Belediye Başkanımız OCAK ayında yaptığı açıklamada Karayolları Bölge Müdürlüğünün 2 ay içinde Mesudiye alt geçidi projesinin tamamlanacağını açıklamıştı. 2 ay geçti ancak halen proje tamamlanmadı. Ne zaman tamamlanacağı ise halen soru işareti. Projenin tamamlanmadığı her gün bu bölgede ticaret yaparak geçiminiz sağlayan Esnafımızın ağır bedeller ödemesine hatta dükkânlarını kapatmasına sebep oluyor. Bu konudaki beceriksizliğin bedelini de oradaki esnafımız mı ödeyecek? Rabbim o bölgede ticaret yapan esnafımıza sabır versin.

 

İSRAFIN HESABINI KİM VERECEK?

 

Ülkemizin ekonomik durumu ortada iken ve buna bağlı olarak Sn. Cumhurbaşkanı tasarruf tedbirleri alınmasından bahsederken, belediye sarayı için belediyenin ve dolayısıyla halkın sırtına bunca yükü yüklememizin, daha önce yapboz mantığıyla birkaç defa revize edilen ancak yine de sağlıklı bir sonuca ulaşılamayan ve en basit bir gece aydınlatması bile olmayan ve adeta labirente dönen Avarlar kavşağının, yine daha önce yapımına başlanan ancak devam edemeyen, sonra başka bir proje ile yeniden başlanan ama yine devam edemeyen, daha sonra başka bir proje ile yeniden başlanan ve ciddi anlamda maliyet getiren Mesudiye alt geçit projesine harcanan ve israf edilen bu devletin, bu milletin paralarının hesabını kim verecek?

Denizde damla misali küçük projelerde dahi ortaya çıkan beceriksizliklerin neticesinde bu milletin cebinden çıkan paralar neden israf ediliyor?   

 

SADECE HALKIN İÇİNDE OLMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

 

Trafik ve otopark sorunu her geçen gün artarak devam etmektedir. Sayın belediye başkanımıza da buradan sesleniyorum kendisini seviyoruz, halkın içinde olmasını takdir ediyoruz ancak İnegöl birçok ilden büyük bir ilçe ve sürekli göç alan bir şehir bu yüzden bir denge kurulması gerekiyor. Halkın içinde olayım derken vatandaşın sorunlarının ötelenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.   

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.