Ertan Başdere’den sert tepki; gereği yapılsın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ertan Başdere’den sert tepki; gereği yapılsın
#İnegöl | Haber Merkezi
22 May 2021 / Cmt 22:09
/ 6.797 Kez Okundu
| |

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Selanik göçmenleri ile alakalı yaptığı açıklamayı sert dille eleştirdi.

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete gitti. Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudi’ler vardı.

Sakarya'da yayın yapan haberlisin.com'da yer alan habere göre Osmanlı Devleti’nin fişini Yunanistan’da yaşayan Yahudilerin çekmeye çalıştığıyla başlayan Müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak "Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist" ifadesini kullandı. 


Yaşanan bu gelişme üzere açıklama yapan İnegöl Balkan Göçmenleri Dernegi Başkanı Ertan Başdere, Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nu sert dille eleştirdi.

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu denen şahsın “Selanik Göçmenlerinin %90’ı ateisttir” şeklinde yapmış olduğu açıklamaları kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Diyanet İşleri Başkanı Sn. Ali ERBAŞ’ın derhal bu tarih cahiline gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Başdere'nin açıklaması şu şekilde;

Bizler Evlad-I Fatihan’ız.
Bizler Balkanlar’ı Türk Yurdu edenlerin torunlarıyız.
Bizler Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi;
Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler"  çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.