Ertan Sütçü veda etti
06 Ara 2017 / Çar 19:16
/ 6.328 Kez Okundu
| |

2 dönem sürdürdüğü Saadet Partisi İlçe Başkanlığını Ertan Sütçü, Cuma günü yapılacak Olağan Kongrede Hasan Eroğlu’na devredecek. Kongre öncesi Sütçü basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, 5 yıllık görev süresinin değerlendirmesini yaptı.

Sedef Pastanesi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya; Başkan adayı Hasan Eroğlu ile partililerde katıldı.

Kahvaltının ardından konuşan İlçe Başkanı Ertan Sütçü, basın mensuplarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, “İlçe Teşkilatı olarak birinci önceliğimiz İnegöl’ün menfaatleri… İnegöl’ümüzün daha iyiye gidebilmesi için üremize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. İnegöl il olmayı çoktan hak ediyor. Biz bunu söylemde bırakmadık. Rahmetli Erbakan hocamız başbakan olduğunda, Sani Konukoğlu Camisinin temeli atılırken, İnegöl inşallah 81 yâda 82 olacak sözünü vermişti.”

“Bugün göreve devam etmiş olsaydı bugün İnegöl’ümüz il olacaktı. İl olamamanın getirmiş olduğu bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Büyükşehir’e bağlanmamız bizi bir çok sorunlarla karşı karşıya bıraktı. 3 dönemdir iktidarda olmuş olmasına rağmen mevcut partiden istediğimiz hizmetleri alamadık.”

“İnsanlar gönlünde ki partiye değil de, mecburi konulan istikameti tercih etmek zorunda kaldı. İnegöl'de Saadet Partisi’ne oy verebilecek potansiyel %70. Bu mecburi istikamet yüzünden iktidar partisine yönelmiş durumda” dedi.

İstişarenin önemine vurgu yapan Sütçü, “Biz İnegöl’ü doğru yönetmek istiyorsak istişareye önem vermemiz gerekiyor. İstişarenin yapılmadığı çalışma başarılı olamaz. Bugün hangi konuyu ele alırsak alalım, iktidarda olan arkadaşlarımız istişareyi istenilen düzeyde gerçekleştiremediler. Ben belediye başkanı olsaydım, başta siyasi partiler olmak üzere, STK’lar, basın mensupları ve konusuna uzman kişiler ile orta ve uzak hedefli bir takım çalışmalar ortaya koyar bunu halkımız paylaşırdım. Bu yapılamadı.”

“Devlet hastanesi projesi güzel bir proje, biz hastaneye değil, yerine karşıydık. Tüm trafik unsurları göz önüne alınarak daha uygun bir yerde yapılmasını istedik, dikkate alınmadı. MER-PA ile ilgili, dönemin belediye başkanı Alinur Aktaş'a tek proje sunan parti olduk. Bugün baktığımızda, sorunu çok rahat görebiliyoruz. Hâlâ otopark sıkıntısı, trafik sıkıntısı var. Pazarın altına kapalı otopark yapılırdı.”

İnegöl'ün sorunları hava kirliliği, su, altyapı, trafik ve otopark. Yerelde ve genelde aynı partisiniz ama bir türlü koordine olamıyorsunuz. Kurumlar arasında ki koordinasyonu da sağlayamadınız. Sağlayamadığınız için yap-boz belediyeciliği bugüne kadar devam ettirdiniz. Yerel ve genel seçimlere baktığımızda en fazla çiye konuştu. 

Başkan adayı Hasan Eroğlu ise Cuma akşamı gerçekleştirilecek 7. Olağan Kongreye tüm ilçe halkını davet ederek, “Kongrenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu şerefli görevi almaktan mutluluk duyuyorum. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Saadet Partisi bu toplumun kutuplaşmasını önlüyor” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.