Ertelenmiş zamlar seçinden sonra gelecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ertelenmiş zamlar seçinden sonra gelecek
28 Şub 2019 / Per 13:23
/ 18.409 Kez Okundu
| |

İnegöl Müteahhitler Derneği’nin organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katılan ünlü ekonomist Murat Sağman, “Seçimden sonra ne olacak?” sorusununa “Seçimden sonra ertelenmiş zamlar olacak. Ya üretici fiyatları düşecek, ya da tüketici fiyatları yükselecek.” dedi.

İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER), dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively ile ünlü ekonomist Murat Sağman’ın konuşmacı olduğu ‘2019 yılı ekonomi öngörüleri ve uluslararası yatırım fırsatları’ konulu konferans düzenledi.

Türkiye ve dünya ekonomisinin konuşulduğu konferans İTSO’nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Konferans öncesi konuşan dernek başkanı Yusuf Şehitoğlu, İnegöl’ün ekonomik yapısına vurgu yaparak, “İnegöl çok önemli bir sanayi şehri. 4 organize sanayisi ve mobilya sektörüyle ciddi katma değer sağlayan bir şehir. İlklerin şehri İnegöl… Bizler de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

22. BÜYÜK EKONOMİYİZ

İnegöl’ün sanayileşme noktasında son 20 yıldır Türkiye’de öncü gelen şehirlerden birisi olduğunun altını çizen İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “22. büyük ekonomiyiz. Dış ticaret fazlası veren 7. büyük ekonomiyiz. İlçeler arasında birinciyiz. Sanayicilerimiz çok şükür ülkemize büyük katkı sağlıyorlar.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban da “İlklerin şehri olarak; burada daha nice ilkleri başarmamız lazım. Bu güç bizde var; genç dinamik bir şehir. Pek çok adımlar atacağız. Daha sağlam planlamalarla yürümemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisini şehrimize davet ederek, tüm insanlara ulaşabildiğimiz noktada bilgilendireceğiz. Şehrimin gelişiminden, kalkınmasından sorumluyum.” dedi.

EN BÜYÜK SORUN BORÇ

Konuşmaların ardından konferansına başlayan ünlü Ekonomist Murat Sağman, “Şu anda yaşadığımız özel sektör borç sorunudur. Şu anda ekonomik kriz yok. Ekonomik küçülmeye doğru gidiyoruz. İki ya da üç çeyrek küçüleceğiz. Türkiye’de hiçbir dönemde bu kadar özel sektör borçlu olmamıştır. Ciddi bir borcumuz var. Faizlerimiz çok yüksek. Sanayi üretimi aşağı doğru gidiyor, küçülmeyi işaret ediyor. Ekonomi küçülebilir, önemli olan ekonomik küçülmeden ne kadar sürede çıkılacağıdır. Türkiye genelde çok hızlı giriyor, çok hızlı çıkıyor.”

SEÇİMDEN SONRA ERTELENMİŞ ZAMLAR OLACAK

“Hane halkı olarak çok borçlu değiliz. Ürettiğimiz malın yarısını Avrupa’ya satıyoruz. Avrupa bizim için önemli. Türkiye yüksek borcu kaldırabilecek kapasiteye sahip. 800 milyar dolarlık ekonomi kolay kolay yıkılmaz. Petrol fiyatlarının buralarda kalması güzel. Seçimden sonra ertelenmiş zamlar olacak. Ya üretici fiyatları düşecek, ya da tüketici fiyatları yükselecek. Çok önemli döneme giriyoruz. 4,5 yıl seçim yok. Bu bir fırsat. Batmış şirketi kurtarmamak lazım. Kurtarırsanız, kaynağı ihtiyacı olan adama kaynak kalmaz. Onun için bir temizlik olması lazım. Üretime, ihracata, tasarrufun sağlanması lazım. Hükümet bu adımları atıyor. Doların bu hesaplamalara göre 4 olması lazım. Doların daha da inmesi gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively ise Amerika pazarı ve yatırım olanakları ile ilgili sunum yaptı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.