Esenköylüler suyun peşini bırakmıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Esenköylüler suyun peşini bırakmıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Oca 2020 / Cmt 20:19
/ 3.686 Kez Okundu
| |

BUSKİ tarafından İnegöl’e bağlı Esenköy Mahallesi’nde bulunan bir kaynak suyunun alınması için geçtiğimiz gün çalışma başlatıldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri yarın saat 14.00’da basın açıklaması gerçekleştirecek.

BUSKİ Esenköy Mahallesi’nde  bulunan Ayıpınar su kaynağındaki suyun bir kısmının alınarak Yeniceköy Mahallesi’ne verilmesiyle alakalı çalışma başlattı.

Ellerinde bulunan 8 kaynağın 6 tanesinin kamu yararına kullanıldığını belirten mahalle sakinleri, ellerindeki 2 kaynağın köylerindeki tarımsal ve içme su ihtiyacının ancak yüzde 20’sine yettiği ve bunun bilirkişi raporu ile sabit olduğunu belirtti. Buna rağmen ellerinde kalan son içme suyu ve kaynak suyu olarak kullanılan suyun BUSKİ tarafından ellerinden alınması için dün çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleriyle birlikte gelerek köyde çalışma başlatan BUSKi köylülerin tepkisiyle karşılaşınca takviye olarak Bursa’dan Jandarma ekipleri getirildi.
Köylülerin tüm çabalarına rağmen köyde kaynak olarak kullanılan son kaynak suyunu da bugün BUSKi jandarma ekipleriyle birlikte köye gelerek almak için çalışma başlattı. Köylüler çalışmalara karşı çıkınca Bursa’dan takviye olarak Jandarma ekipleri köye getirildi.
Köylüler sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşarak, “Buyurun Esenköy’ü bu hale getirenler utansın son kaynağımızı zorla alıyorlar. 12 Eylül’den sonra bir ilk tüm İnegöl Jandarması Esenköy’de. Esenköy’e İnegöl Jandarma yetmedi Bursa’dan takviye kuvvet geldi. Yazıklar olsun kendi hakkı olan suya sahip çıkmak için köylüye yapılanlar utanç vericidir” gibi eleştiriler yer aldı.


 
BUSKİ AÇIKLAMA YAPTI
Yaşanan olayların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı;
Yayınlanan açıklamada, “İnegöl Esenköy’de kışın boşa akan kaynak sularını boru hattı ile Yeniceköy Mahallesi’ne ulaştıracak. Böylelikle hem Yeniceköy’ün içme suyu sorunu çözülmüş olurken, kuyuların devre dışı kalmasıyla da önemli bir enerji tasarrufu sağlanmış olacak” ifadeleri kullanıldı.
 
KAHVEHANEDE TOPLANTI YAPILDI
Jandarma ekipleriyle birlikte gelerek, köyün içerisinde bulunan içme suyu olarak da kullanılan kaynak suyunu almak için çalışma başlatan BUSKİ’ye dün köy halkı tepki göstermişti. Tüm tepkilere rağmen kazı çalışmalarını BUSKİ yetkilileri devam ettirdi. Bunun üzerine harekete geçen mahalle halkı geçtiğimiz akşam kahvehanede toplanarak istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda BUSKİ tarafından köyün elinden alınan kaynak suyunun bırakılmaması kararı çıktı. Suyun köyden alınması durumunda yazın köylünün su sıkıntısı çekeceği konuşuldu. Ortak karar sonucunda köylülerin Pazar günü saat 14.00’da köyde bir basın açıklaması gerçekleştirecekleri öğrenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.