Eskiden çocukları eve sokamazdık şimdi de yaşlıları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eskiden çocukları eve sokamazdık şimdi de yaşlıları
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2020 / Cmt 16:39
/ 6.281 Kez Okundu
| |

Tüm dünyayı saran koronavirüse ilişkin yapılan uyarılar İnegöl’deki yaşlılar tarafından dikkate alınmıyor. Evlerde kalınması yönünde ki uyarılara aldırış etmeyen yaşlı vatandaşlar normal günlerde olduğu gibi sokakta ve meydanlarda vakit geçirmeye devam ediyor. Belediye ise vatandaşların oturmaması için banklara şerit çekip uyarı yazıları yazdı.

Corona virüsü salgını sonrası çeşitli tedbirler alınırken, 60 yaş üstü kişilerin evden çıkmamaları konusunda sık sık uyarılar yapılıyor.  

Yetkilerin evlerinizden çıkmayın uyarısına rağmen İnegöl'deki yaşlı vatandaşlar, soluğu dışarıda aldı. 

Yapılan ‘evde kal’ uyarılarına ve virüs salgınına aldırış etmeyen onlarca vatandaş sıcak havanın da etkisiyle caddede yoğun kalabalık oluşturdu. Özellikle yaşlı vatandaşların çoğunluk oluşturduğu kalabalıkta kimilerinin maske ve eldiven takarak önlem aldığı görülürken, kimilerinin ise banklarda yan yana oturarak dakikalarca sohbet etmesi dikkat çekti.

İnegöl Belediyeesi ise korona virüs tehlikesine rağmen kalabalık şekilde vatandaşların oturmaya devam etmesi üzerine banklara şerit çekti. Ayrıca 'Sağlığımız için evde kalalım' uyarısı yapıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban, "Coronavirüs ile mücadele sürecini en sağlıklı şekilde tamamlamak istiyoruz. Lütfen herkes bu sürece dikkat etsin. Özellikle 65 yaşının üstündeki  büyüklerimizin evlerinde kalmalarını istiyoruz. İhtiyaçlarının karşılanması ile alakalı da arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. İlçemizin sosyal alanlarında çok sayıda bank var. Bunları toplamak mümkün ama aralarında seyyar olmayanlar da var.  Biz de bu alanların etrafına şerit çekmeyi düşündük. Biz oturma alanlarının etrafına şerit çekerek ve yazı yazarak gerekli uyarıları yaptık. Zabıtalarımız da bu konuyu denetleyecek. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumunun 2019 yılına ait ‘yaşlı nüfus’ istatistikleri verilerine göre; Türkiye’de yaşayan 65 ve daha yukarı yaştaki kişilerin sayısı 7 milyon 550 bin 227.

Bu kişilerin %62.8’i 65-74 yaş grubunda, %28.2’si 75-84 yaş grubunda, %9.1’i 85 ve daha yukarı yaş grubunda yer alıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.