Esnafı ziyaret ettiler
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Şub 2022 / Cum 13:54
/ 8.195 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Regaip Kandili münasebetiyle tüm mahalle teşkilatlarıyla birlikte sahaya inerek esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri, mahalle teşkilatları ve parti mensuplarıyla birlikte tam kadro sahaya indi. İnegöl'ün tüm merkez mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Saadet Partililer, esnafa çikolata ikram ederek broşür dağıttı.
DUA GECESİNDE DUANIZA EŞLİK EDİYORUZ
İlçe Başkanı Hasan Eroğlu'nun kandil mesajı yer alan broşürde; "Kıymetli Esnaf Kardeşim, manevi bir iklim olan mukaddes üç ayların başında, Recep ayının bu ilk cuma akşamında, mahalle teşkilatlarımız sizleri ziyaret ettiler. Regaip Gecesi ihsan gecesidir, dua gecesidir. Duanın helalinden kazanmak ve helalinden harcamak olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki, bunca sıkıntıya rağmen dükkânını azimle ve umutla her sabah açıyorsun. Bu gecenin vesilesiyle, siyasi kaygılardan uzak olarak seninle aynı temenniyi paylaşıyor ve duana eşlik ediyoruz. Yüce Rabbimiz, hanenize huzur versin, işinize bereket versin, hastalarınıza şifa versin, vefat etmiş yakınlarınıza rahmet etsin. Sizin ve ailenizin mübarek Regaip Gecesini tebrik ederim" ifadeleri yer aldı.
Ziyaretler sonrasında bir basın açıklaması gerçekleştiren İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, esnafın en çok elektrik faturalarından dolayı şikâyet ilettiğini ve konu ile alakalı esnafın dertli olduğunu belirtti.
Eroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
TEMEL İHTİYAÇ LÜKS OLDU
"Yüksek vergiler, artan maliyetler, fahiş kiralar esnafımızı bir bir yıpratmaya devam ederken anlaşılan o ki son darbe de faturalarla gelmiş. İnsanımızın temel ihtiyaçlarından olan elektrik kullanımı, ihtiyaçtan lükse doğru adım adım ilerlemekte. Temel giderlere gelen bu zamlar ise doğal olarak ürünlere ve vatandaşa geri yansıyor. Hal böyle olunca asgari ücrete ve maaşlara yapılan zamlar da vatandaşın cebine girmeden eriyor. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve düşen alım gücü görünen o ki gündemimizi meşgul etmeye devam edecek."
ESNAF ÖZEL TARİFE İSTİYOR
"Her ne kadar daha önce açıklanan 150 kilovat saatlik baraj, yoğun itirazlar sonrası 210 kilovat saate çıkarılsa da esnaf bu konuda kendileri için özel bir adım atılması gerektiğini söylüyor. Aksi takdirde birçok esnafımız kepenk kapatmanın kıyısına geleceğini ifade ediyor. Türkiye'de daha önce bu derece büyük bir sorunun yaşanmadığını belirten esnaf kardeşlerimiz pandemi sürecindeki kapanmalarda bile böyle zorlanmadıklarını tarafımıza iletti."
YANLIŞ POLİTİKALAR ÜLKE GÜNDEMİNE 'GEÇİM DERDİNİ' OTURTTU
"İktidarın yaklaşık 20 yıldır kimseyi dinlemeden uygulamış olduğu yanlış ekonomik politikalar ülkemizin gündemine 'Geçim Derdini' oturtmuş durumda. Bugün gelirlerin giderleri karşılamadığı bu ekonomik kriz ortamında elektriğe gelen zamları kabul edilemez görüyoruz ve hükümetin derhal konuya çözüm bulması gerekliliğini yeniden vurgulamak istiyoruz. Bu israf ve tüketim düzeni zulmüne dur denmelidir. Bizler Saadet Partisi olarak, milletimizin ve esnafımızın her zaman yanında olacağız. Gerek yerelde gerek ulusal anlamda bu sıkıntıları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Allah'ın nasibi ve milletimizin takdiriyle de iktidara geldiğimizde de, halkımızı kaybetmiş olduğu huzur ve refaha geçmişte yaptığımız gibi yeniden kavuşturacağız inşallah."
Yapılan ziyaretlerde yaklaşık olarak 1300 esnafın ziyaret edildiği ifade edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.