“Esnaflarımızın kendine çekidüzen vermesi lazım!”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Esnaflarımızın kendine çekidüzen vermesi lazım!”
16 Mar 2016 / Çar 15:37
/ 463 Kez Okundu
| |

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile çevre ve hava kirliliği denetimlerine ilişkin mobilyacılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ağır cezaların verildiği kirlilikle ilgili mobilyacılara uyarılarda da bulunuldu.

İnegöl’de bir süre önce yaklaşık 10 mobilya firması çevreyi kirlettikleri gerekçesi ile Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 200 ila 600 bin TL arasında cezalara maruz kalmıştı. Bu olay sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün denetimleri sıklaştı. Denetimlerin daha da sıklaşacağı ve önlemlerin arttırılacağı açıklamaları sonrası İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile bugün mobilyacılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

inegolonline.com/diger_resimler/1632016-153702_092684.jpg" style="height:323px; line-height:20.8px; width:645px" />

AĞIR PARA CEZALARI

Sani Konukoğlu konferans salonunda bugün 14.30’da düzenlenen eğitim seminerinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri konuyu mobilyacılara detaylarıyla anlattı. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri Kamuran Balkan da düzenlenen eğitim semineriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuran Balkan, Mobilyacılar Odası ile Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak çalışması sonucu bugün mobilyacılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini ifade ederek, “İnegöl mobilyacılarının canını çok sıkan hava kirliliği ile ilgili düzenlenen sıkı denetimler sonucu esnaflarımızın maddi anlamda ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldığı kamuoyu tarafından bilinmekte. Bizler de odamıza kayıtlı olan 681 esnafımızı bu mağduriyetten kurtarabilmek adına bugün bu programı tertip ettik” dedi.

HAL BÖYLE OLUNCA, İNEGÖL’DE KİRLİLİK HAT SAFHAYA ULAŞIYOR

İnegöl’de bin 500 civarında aktif mobilyacı olduğunu dile getiren Balkan, “Geçici lisans belgesini alan Starwood aracılığıyla tehlikeli atıkların bertarafı söz konusu. Burada toplayan kurum da Er-Ka. Elimizden geldiğinde çaba gösteriliyor fakat birçok firmamız henüz konuya vakıf değil. 100 civarında firmamız geri dönüşüm bertarafı için atıklarını teslim ediyor. Hal böyle olunca da kış aylarında İnegöl’de hava kirliliği hat safhaya ulaşıyor” diye konuştu.

600 BİN TL CEZA

Küçük esnaflar için 48 bin TL’den başlayan cezaların mobilyacıları yıpratacak düzeyde olduğuna da vurgu yapan Balkan, şöyle devam etti: “Biz konuyla ilgili esnaflarımızı bilgilendirmek, yapılabilecek düzenlemelerle esnaflarımızın tehlikeli ve tehlikesiz atıklarıyla ilgili izleyecekleri yolları kendilerine burada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri tarafından aktaracağız. Katılım güzel. Oda yöneticilerimiz konuya gereken ilgi gösterdi. İnşallah hayırlı olur ve esnaflarımız cezalarla karşı karşıya kalmaz.”

ESNAF KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ

“Şuana kadar odamıza kayıtlı küçük esnaflardan ceza alan yok. Bu konuda Oda Başkanımız ve yöneticilerimiz Bursa Valiliğinden alt yapının tamamlanması adına zaman aldılar. Valilikte anlayış gösterdi. Ama yakın bir zamanda 200 bin TL ile 600 bin TL arasında yaklaşık 10 firmaya maddi ceza uygulandı. Bizim oda olarak amacımız küçük esnafı koruyabilmek ve büyük firmalara da yardımcı olabilmek. Esnaflarımızın da bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Denetimler sıklaşacak. Ciddi para cezaları gelebilir. Çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Esnaflarımızın da kendilerine çekidüzen vermelerini istiyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.