Ev sahipleri dikkat! Son tarih 2 Nisan

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ev sahipleri dikkat! Son tarih 2 Nisan
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Mar 2025 / Cum 13:04
2 dk okuma / 563 Kez Okundu
| | |

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılında kira geliri elde eden mükellefleri belirlemek için kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1,5 milyon konutun analiz edildiği çalışmada, 425 bin konutta fiili yoklama yapıldı. Bu denetimler sonucunda 376 bin yeni mükellefin beyanname vermesi sağlandı.

beyanname İçin Son Gün 2 Nisan

gelir vergisi beyannamelerinin her yıl olduğu gibi Mart ayında verilmesi gerektiğini hatırlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı için son tarihin 2 Nisan Çarşamba olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, vergi adaletinin sağlanması için sektörel analizlerle risklerin tespit edileceğini ve denetimlerin artırılacağını vurguladı.

denetimler ve Kira Bildirim Formu

Bakanlık, mükellefleri doğru beyanda bulunmaları konusunda uyarırken, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu yıl beyanname veren mükellef sayısında artış beklediklerini ifade etti. Yapılan denetimler kapsamında 1,5 milyon konut analiz edilirken, 425 bin konutta yapılan fiili yoklamalar sonucunda 376 bin yeni mükellef tespit edildi.

Ayrıca, dijital ortamda alınan Kira Bildirim Formu ile 38 bin kiracı, gönüllülük esasına dayalı olarak bilgilerini paylaştı.

Kira Gelirleri Gerçek Değer Üzerinden Beyan Edilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelirlerini düşük beyan eden mükellefleri de inceleme altına alacak. Geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerle beyan edilen kira gelirlerinde önemli bir artış sağlanmıştı. 2024 yılı için de bu rakamın yükselmesi bekleniyor.

mükelleflerin beyanname vermesini teşvik etmek amacıyla 1,5 milyon kişiye SMS yoluyla hatırlatma yapıldı. Bu bildirimler, yüksek gelir elde edenler, gayrimenkul alım satımı yapanlar ve menkul sermaye iradı geliri olanları kapsadı. Bakanlık, vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için mükellefleri süreci titizlikle takip etmeye davet etti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.