Eylül ayında alım gücü sert düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eylül ayında alım gücü sert düştü
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Eyl 2021 / Çar 18:00
/ 3.505 Kez Okundu
| |

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BİSAM) yayınladığı verilere göre, eylül ayında gıda fiyatlarındaki artış asgari ücretlilerin alım gücünü yüzde 6.2 oranında azalttı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (BİSAM) 2021 Eylül ayına ilişkin açıkladığı Alım Gücü Araştırması, asgari ücretlinin artan gıda fiyatları karşısında hemen hemen tüm ürünlerde alım gücünü ciddi şekilde yitirdiğini ortaya koydu.

VATANDAŞ FAKİRLEŞTİ

Ağustos ayında resmi enflasyonun bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.3 artarken, gıda enflasyonunun yüzde 29.8 olduğunun anımsatıldığı raporda, “Asgari ücretli geçtiğimiz yılın aynı ayına göre gıda karşısında alım gücünü reel olarak yaklaşık yüzde 6.2 oranında kaybetti” denildi.

Raporda, “Bugün asgari ücretin, geçen yılki kadar katı ve sıvı yağ alınabilmesi için 3 bin 422 lira, sebze alabilmek için 3 bin 150 lira, süt ve süt ürünleri alabilmek için 3 bin 96 lira, et alabilmek için 3 bin 14 TL lira olması gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün “İşçilerle Buluşma” programında yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri 2002’den bu yana milli gelirin Türk Lirası olarak 11 kat, asgari ücretin de 16 kata yakın artmasıyla övünmüştü.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.