Fabrika Bursa’ya kurulacak, gözler İnegöl’e çevrildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fabrika Bursa’ya kurulacak, gözler İnegöl’e çevrildi
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Ara 2019 / Cum 09:13
/ 10.732 Kez Okundu
| |

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yerli elektrikli otomobil fabrikası Bursa’da kurulacağı açıklandı. Gözler ise İnegöl’e çevrildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yerli elektrikli otomobil üretimine ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek.

TOGG BURSA’YI İSTEMİŞTİ
Fabrikanın kurulacağı yerle ilgili Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan fabrikanın Bursa’da olması yönünde talebi olmuştu.

BURSA’DA YER SIKINTISI
Bursa otomotivin başkenti olarak da ifade ediliyor. Tofaş ve Renault'un üretim tesislerinin yer aldığı Bursa’da, Türkiye’de üretilen 15 modelin 9’u üretiliyor. OYAK Renault Bursa fabrikası yıllık 360 bin otomobil, Tofaş ise 450 bin araçlık üretim kapasitesine sahip. Ayrıca bölgede Otomotiv Test Merkezi de kuruluyor. Şehirdeki 54 otomotiv ana ve yan sanayide çalışan sayısı 45 bin kişi çalışıyor. Ancak Bakanlıktan yapılan açıklamada Bursa'da yer bulmakta zorluk çekildiğine dikkat çekilmişti.

NEDEN İNEGÖL OLMASIN?
Geçtiğimiz yaz aylarında İnegöl’e Volkswagen fabrikasının getirilmesi ile alakalı girişimler sonuçsuz kalmış ve Volkswagen fabrikayı Manisa’ya kurma kararı almıştı. Adı otomotiv sektörü ile anılan ve tüm ulaşım ağlarına yakınlığı ile bilinen İnegöl’de metrobüste üretilmekte. Resmi gazetede yerli otomobilin Bursa’da fabrika kurulma kararı çıkmasının ardından gözler İnegöl’e çevrildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.