Facebook’tan artık araba satışı yapılamıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Facebook’tan artık araba satışı yapılamıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Oca 2024 / Cmt 16:49
/ 5.722 Kez Okundu
| |

Facebook Marketplace üzerinden ilan vererek araba satış işlemi durduruldu ve eski ilanlar ise kaldırılmaya başlandı.

Ticaret Bakanlığı’nın ilan sitelerine getirdiği kimlik doğrulama sitemi sonrası bir yaptırımda Facebook’a getirildi.

Bakanlık bünyesinde kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden ilan platformları tarafından üyelik öncesinde veya ilk ilan girişinde kimlik doğrulaması yapılmasına olanak sağlandığı aktarıldı. Açıklamada, “Ayrıca, ilan platformları arasında ortaya çıkabilecek haksız rekabetin önlenmesini teminen, EİDS’e entegrasyon sağlayıncaya kadar Facebook-Marketplace uygulaması üzerinden yeni taşıt ve emlak ilanı yayımlanması durdurulmuş olup halihazırda yayımda olan ilanların kaldırılmasına başlanmıştır.“ denildi. Bakanlık daha önce ilan sitelerinde ilan verenlerin kimlik doğrulaması yapmasını zorunlu hale getirmişti.

İLANLAR KALDIRILIYOR
Öte yandan İnegöl’de sosyal medya üzerinden yapılan araç satış ilanları da kaldırılmaya başlandı. Bir araç alım sayfasında ilanın kaldırılması sonrası “Görünüşe göre bu ilan, yeni yasal düzenlemeler nedeniyle Türkiye’de ki Marketpalace’te artık desteklenmeyen bir araç ilanı. Bu bir araç ilanı değilse sattığın ürünün daha net görünmesi için fotoğrafları güncellemeyi dene”

ALSATÇILAR ÇÖZÜM ARIYOR
Facebook üzerinde araç ilanı paylaşılamaması nedeniyle İnegöl’de araç al sat işleri ile uğraşanlar çözüm yolları arıyorlar, bu konuda sosyal medya üzerinden destek arıyorlar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.