Fahrettin Baykan’ın İddialarına Yalanlama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fahrettin Baykan’ın İddialarına Yalanlama
 :
/ 421 Kez Okundu
| |

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan’ın İnegöl Elektrikçiler Odasına yönelik ortaya attığı iddialar, Oda Başkanı Yakup Ulama tarafından yalanladı.

İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, geçtiğimiz günlerde İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan’ın odalarına yönelik olarak ‘Vatandaşları mağdur ediyorlar’ ve ‘Haksız kazanç elde ediyorlar’ şeklindeki ithamlarını yalanladı. Dün Esnaf Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısı ile konuya açıklık getiren Ulama, mağdur olduğu iddia edilen vatandaşların yaşadığı siteden kendilerine yönelik bir başvurunun gerçekleşmediğini, yaşanan mağduriyetle kendilerinin bir ilgisinin olmadığını, ayrıca haksız kazanç iddialarının asılsız olduğunu ve alınan paranın kanunen yasal olduğunu dile getirdi.

 

ODAMIZA BİR BAŞVURU OLMADI

30 Mayıs 2014 tarihinde Müteahhitler Derneği Başkanı Sayın Fahrettin Baykan’ın İnegöl Elektrikçiler Odası’na yönelik bazı ithamlarda bulunmuş olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, “Buna istinaden açıklama yapmak durumdayız. Bir site hakkında yazı çıkmıştır. Mahmudiye Mahallesi Ayışığı Sokak’ta bulunan sitede oturan vatandaşların 1 buçuk yıldan beri mağdur olduğu beyan edilmiştir. Biz de bu beyana istinaden araştırmalarımızı yaptık. Bizlere veya odamıza herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır. Öncelikle bunu beyan edeyim. Müteahhitler Derneği’nin veya bu siteyle ilgilenen elektrikçi üyemizin bir başvurusu yok. Müteahhitler Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olan Nuri Subaşı, aynı zamanda odamızın yönetimindedir. Konuyu yakinen bilmekteyiz. Açıklamadan bir hafta önce Nuri Subaşı bu konu hakkında, dernek başkanına, yönetim kurulu üyelerine, yer sahibi müteahhide ulaşıp gelişmelerden haberdar etmiştir. Bu konuyla ilgili UEDAŞ Müdürümüzle ve Yönetim Kurulumuzla gerekli görüşmeler sağlanmıştır. TEDAŞ’tan aldığım bilgilere göre, trafo yeri Mayıs ayında yapılan Encümen Toplantısı’nda karara bağlanmıştır. Akabinde kısa sürede enerji dağıtım projeleri hazırlanmıştır. 22 Mayıs 2014 tarihinde yüklenici firmaya bu yerle ilgili teslimat yapılmıştır. Bundan sonraki aşamada malzeme temin ve AYKOME’den bölgenin kazı izni müracaatları yapılmıştır. Bunlarla ilgili cevaplar beklenmektedir. Yani bu trafoyla ilgili bütün işlemler bitmiş, şuanda projeleri çizilmiş, belediyeden tapuları verilmiştir. Birkaç gün içerisinde kazı çalışmaları yapıldıktan sonra trafo kurulup enerji verilecektir. Yani odamız duyarsız değildir, yatmıyordur. Gelen bütün talepleri yerinde değerlendiriyoruz. Buradan Fahrettin Beye bizzat beyan etmek istedim” dedi.

 

YASAL OLARAK ALINAN BİR ÜCRETTİR

Yine Fahrettin Baykan’ın odaya yönelik olarak; TUS uygulamasında 125 lira alınıp, 3 bin abone yapıldığı ve odanın haksız kazanç elde ettiğiyle ilgili beyanda bulunduğunu hatırlatan Ulama, “Bununla alakalı 5362 sayılı yasanın 11. maddenin 1. bendinde bu geniş anlamda açıklanmıştır. Yani TUS uygulamasının ne olduğu, teknik uygulama sorumlusunun ne olduğu belirtilmektedir. Uygulama sorumluluğu adı altında yasal olarak alınan bir ücrettir” şeklinde konuştu.

 

ULAMA, TETESFED YÖNETİM KURULU’NDA

BESOB’un geçen ay yapılan seçimlerinde oda olarak yönetimde yer aldıklarını da ifade eden Yakup Ulama, “İnegöl’ümüzü ve Bursa’mızı daha iyi temsil etme adına görev aldık. Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yapılan Türkiye Elektrik, Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu’nun (TETESFED) 9. Olağan Genel Kurulunda mevcut olan Abdullah Kaya yönetime rakip olarak çıktığımız listede kazanmış bulunmaktayız. Ben de orada Yönetim Kurulu’nda görev almış bulunmaktayım. Bu görevde de İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve Türkiye’mize güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.