Fahrettin Koca açıkladı, MHRS Randevularına Gelmeyenlere Yaptırım!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fahrettin Koca açıkladı, MHRS Randevularına Gelmeyenlere Yaptırım!
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2024 / Cmt 13:34
/ 14.154 Kez Okundu
| |

Bayrampaşa'da vatandaşlarla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenler için yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu açıkladı.

Koca'nın açıklamalarına göre, gelecek aydan itibaren MHRS'den randevu alıp gelmeyen veya randevusunu önceden iptal etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı branştan tekrar randevu alamayacak. Bu uygulamanın amacının, randevu sisteminin daha adil ve işlevsel bir şekilde çalışmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde geçen yıl 110 bin kişinin randevusuna gelmediğini ve bunun büyük bir hak kaybı olduğunu vurguladı. Bakan, vatandaşlardan randevularını sorumlu bir şekilde kullanmalarını ve randevuya gelemeyecekleri durumlarda önceden iptal etmelerini rica etti.

YOĞUN BAKIM YATAK DOLULUK ORANLARI DÜŞTÜ

Koca, yoğun bakım yatak doluluk oranlarının da 2 ay öncesine göre düştüğünü bildirdi. Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranının %69, İstanbul'da ise %72 olduğunu belirten Koca, bu sayede 2 ay önce yaşanan yoğunluk sorununun ortadan kalktığını kaydetti.

MHRS RANDEVU SİSTEMİ İLE İLGİLİ SORUNLAR

Koca, MHRS randevu sistemiyle ilgili bazı sorunlar olduğunun farkında olduğunu ve bu sorunları çözmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Özellikle yan dal branşlarda randevu bulmakta zorluk çekildiğini belirten Koca, bu sorunun çözümü için kanun değişikliği ve yeni uzman atamaları yapıldığını ifade etti.

Bakan Koca, vatandaşlardan da randevu sistemini daha etkin kullanmalarını ve randevularını sorumlu bir şekilde yönetmelerini rica etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.