Fahri Hemşehrilik Beratı İle Onurlandırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fahri Hemşehrilik Beratı İle Onurlandırıldı
16 Nis 2016 / Cmt 19:34
/ 587 Kez Okundu
| |

İnegöl Mobilyasının ihracat yelpazesinin çeşitliliğine örnek teşkil eden Libyalı Mobilyacı Muhammed Hadi Muhammed Alyaser’e İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından fahri hemşehrilik beratı verildi.

Libyalı Mobilyacı Alyaser’e fahri Hemşehrilik beratının verildiği törende Belediye Meclis üyesi Osman Çiçek’te hazır bulundu.

 

İnegöl Mobilyasının geldiği noktanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Mobilyasının ülkemiz sınırlarını aşarak dünya mobilya sektörü alanında geldiği yer ekonomik anlamda önemli bir başarı öyküsüdür. Bu sektöre emek veren ve İnegöl Mobilyasının markalaşması noktasında gece gündüz demeden efor sarf eden mobilyacı kardeşlerimizi huzurlarınızda kutlamak isterim. Günümüzde ürün standartlarını yakalamış, farklı tarzda model ve tasarımlarıyla sektöre örnek olan İnegöl Mobilyamız bu anlamda geleceğe daha da umutla bakmaktadır” dedi.

 

Dünyaya açılma noktasında güzel bir örnek teşkil eden ve 12 yıldır İnegöl Mobilyası alışverişinde bulunan Libyalı Mobilyacı Muhammed Hadi Muhammed Alyaser’i bugün şehrimizde misafir ederken, aynı zamanda kendilerine fahri hemşerilik beratı vermek için sizlerin huzurunuzdayız diyen Aktaş; “Mobilyacı kardeşimizin hem Libya’da hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nde mobilya mağazaları var. Aktif olarak 20’den fazla İnegöl Mobilya firmasının malını Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarı ile buluşturuyor. Bu manada İnegöl Mobilyasına katkılarından dolayı Libyalı mobilyacı Alyaser’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnegöllü Mobilya firmalarının Libya’daki ekonomik kriz nedeniyle 1-1,5 yıldır Libya pazarı ile çalışamadığı dönemde, Alyaser İnegöl ile olan ticaretini hiçbir zaman durdurmadı. Ülkesindeki ekonomik krize rağmen Libyalı firmaların iç pazara döndüğü bir zamanda İnegöl’ü seçmesi Libya’daki diğer firmalara örnek oldu. Alyaser her ay mutlaka İnegöl’e geliyor adeta bizden biri gibi hareket ediyor ve kendisi bu şehri çok seviyor” dedi.

 

Aktaş; “Bir Dünya Markası olan İnegöl Mobilyasını tercih ettiği ve Dünyanın 160 ülkesine yaptığı ihracatla ‘mobilya kent’ ünvanına sahip olan İnegöl ile ülkesinin ekonomik sıkıntılar yaşadığı zamanlarda dahi ilişkilerini aksatmadan ticaretini devam ettirdiğinden dolayı bugün Libyalı Mobilyacı Muhammed Hadi Muhammed Alyaser’e fahri hemşehrilik beratı vermek istedik. Artık Alyaser bizden biri oldu. Son olarak geçmişten gelen tarihi bağlarımız noktasında Libya’nın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Kurulan bu güzel bağların bu ikili ilişkiler ile artarak devam etmesi ve iki ülke arasındaki mobilya ticaretinin diğer sektörlere de yansımasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Libyalı Mobilyacı Muhammed Hadi Muhammed Alyaser ise; “İnegöl Mobilyası ile alakalı 12 yıldır alışverişte bulunuyoruz. Bu alışverişler vasıtasıyla güzel dostluklar kurma fırsatına da sahip olduk. Aynı zamanda Türkiye ile aramızdaki kadim dostluğumuz İnegöl’den mobilya satın alırken bize büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca Çin yerine İnegöl Mobilyasını tercih ediyoruz. Bunun en büyük nedeni ürünlerin kaliteli, istediğimiz model ve tarzda olması ve güzel tasarımlara sahip olmasıdır” dedi.

 

Alyaser; “Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından şahsıma takdim edilen fahri hemşehrilik beratı için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Artık kendimi sizden biri olarak görüyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum ki İnegöl Mobilya firmaları ile sürdürdüğümüz ticari ilişkilerin daha da artması en büyük temennimiz. Bugün bizleri misafir ettikleri ve şahsımı fahri hemşehrilik beratıyla onurlandırdığı için Belediye Başkanımıza müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Libyalı Mobilyacı Alyaser’e İnegöl Mobilyasına göstermiş olduğu katkılardan dolayı fahri hemşehrilik beratını takdim etti. Aktaş ayrıca Alyaser’e çini de hediye etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.