Festival coşkusu İnegöl’ü sardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Festival coşkusu İnegöl’ü sardı
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Tem, 2019 / Cmt 19:24
/ 2.550 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali, yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe katılan folklor ekipleri, renkli görüntüler oluşturdu.

13-20 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 32'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. 

AVM önünden tarihi İnegöl mehterinin öncülüğünde başlayan yürüyüşe; Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, KKTC, Adige Cumhuriyeti, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ukrayna, Arjantin, Kuzey Makedonya ve Polonya ülkelerinden gelen misafir halk oyunları ekipleriyle, ilçe protokolü, STK’lar ve 9 yerel dernek katıldı. 

Ayrıca işadamı Abdullah Ezim’in klasik araçlarından oluşan konvoy da kortejde yer aldı. Bunun yanında Osmanlı savaşçı kıyafetleri giymiş okçular da kortejde yer aldı. 

Kültürpark’ta sona eren yürüyüşün ardından Açık Hava Gösteri Merkezindeki Gala gecesine geçildi. Burada, hem yerli ekipler hem de yabancı ekipler gösterilerini sundu. 

Öte yandan 15 Temmuz Pazartesi günü festivale bir gün ara verilecek. Festivale dair hiçbir faaliyet yapılmayacak. O gün heykel önünden başlayarak Demokrasi ve Milli İrade Meydanında son bulacak yürüyüş gerçekleşecek. Devamında da 15 Temmuzla ilgili anma programı icra edilecek. 

18 Temmuz Perşembe günü ise 11 yabancı halk dansları ekibinin yer alacağı 7. Altın Mobilya Halk Dansları yarışması yapılacak. 

19 Temmuz Cuma günü 21.00'da Kültürpark içi nikah salonunun ön kısmında Grup 84 konseri gerçekleşecek. 

20 Temmuz Cumartesi günü de Emre Aydın konseriyle festival son bulacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.