FETÖ’nün İnegöl’deki Okul ve Yurtlarındaki Gizli Bölmeleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Eyl 2016 / Sal 19:26
/ 18.543 Kez Okundu
| |

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında İnegöl’de kapatılan 2 yurt ve 1 özel okul içindeki bölümler, görenleri şaşırtıyor.

Adem Demir / inegolonline.com / ÖZEL HABER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Turgutalp Mahallesinde bulunan ve FETÖ’ye ait olduğu belirlenen Özel Zöhra Demir Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu ile Özel İshakpaşa Polat Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’na el konularak kapatılmıştı.

LÜKS OTEL GÖRÜNÜMÜ

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen yurtlara ilk kez basın mensupları girdi. 5 yıldızlı konfora sahip yurtlarda FETÖ, her şeyi düşünmüş. Özel odaları ve devasa sohbet odalarına sahip yurtlar, görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Yurtların üst katında oluşturulan özel odalara ve sohbet salonlarına özel merdi venlerden yâda şifreli asansörlerle çıkılabiliyor. Kapalı kapılar ardında olan yerlerde çok sayıda koltuğun olması dikkatlerden kaçmazken, bu bölümlerde lüks otelleri aratmayan tek kişilik odalar bulunuyor.

ÖZEL MERDİVEN YAPILMIŞ

Kapatılan Özel Zöhra Demir Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılan incelemede yurda farklı bir giriş kapısı yapıldığı ve oluşturulan özel kata buradan çıkıldığı tespit edildi. Asansörlere de çıkılan yer, lüks görünümüyle dikkat çekiyor.

ÖDENMEYEN BORÇLARA HACİZ

Yurtta asılan bir yazı ise dikkatlerden kaçmadı. Duyuru olarak asılan yazıda, yurt taksitlerini ödemeyen öğrencilerin senetlerinin muhasebeye verileceği ve ödeme yapılmadığı takdirde borçla alakalı haciz işlemlerinin başlatılacağı yazıyor. Bu da FETÖ’cülerin yurt ücretini ödeyemeyen öğrencilerden borçları hacizle aldığını ortaya çıkarıyor. Yurdun üst katında oluşturulan özel yeri ise yurtta bulunan kameraların görmediği bildirildi.

YURTLAR MİLLETİN OLDU

Devlet tarafından el konularak kapatılan yurt şimdi milletin evlatlarına hizmet veriyor. 15 Temmuz Demokrasi Yurdu ismi verilen 100 kişilik yurtta, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ile Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde eğitim gören kız öğrenciler kalıyor.

Kapatılan Özel İshakpaşa Polat Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’na ise Prof Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Erkek Öğrenci yurdu ismi verildi. Yurtta, Prof Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler kalacak. Bu yurtta da diğer yurtta olan özel alan oluşturulmuş. Yurdun üst katında bulunan yerde devasa büyüklükte toplantı salonu bulunuyor. Salon, koltuklarla donatılmış.

OKULDA DA AYNI ÖZEL KAT VAR

Yurtlarda bulunan özel katların aynısından kapatılarak el konulan Özel Nilüfer Saf vet İlk ve Ortaokulu’nun üst katında da oluşturulmuş. Bina, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veriyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.