Fikret Fidan’dan Taban’a neden belgeleri saklıyorsunuz sorusu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fikret Fidan’dan Taban’a neden belgeleri saklıyorsunuz sorusu?
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Haz 2020 / Cum 18:45
/ 2.265 Kez Okundu
| |

İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a yeni yapılacak olan çöp tesisinin neden ÇED raporlarının yayınlanmadığını, bu konuda neden sessiz kalmayı tercih ettiğini sordu.

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan’ Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’e bağlı Yeniyörük Mahallesi’nde yapacağı çöp tesisi hakkında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a eleştirilerde bulundu.
Fikret Fidan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

 Son günlerde belediye başkanı Sn. Taban’ın çevre ve temizlik hassasiyetini basından ve sosyal medyadan görür olduk. Önce, “Temiz Şehir Temiz Gelecek” sloganıyla, duvar boyandı. Sonrasında AKP Gençlik Kollarının düzenlediği bir etkinlikte çöpler toplandı. Ayrıca, “Temiz Şehrim Temiz Geleceğim” başlığıyla resim – şiir – deneme yarışması düzenlendi.

Bir hafta sonu da Fevziye Gölet’inden toplanan çöplerin fotoğrafları sosyal medyadan servis edildi.Birçok çöp toplama fotoğrafı ve temizlik açıklaması gördük ama nedense günlerdir tüm eleştirilere rağmen “Bursa’nın çöpünü İnegöl’e toplama” yatırımı (!) hakkında bir açıklama göremedik!

Sayın Taban, sosyal medyada İnegöl’ün doğasını paylaşıyorsunuz da İnegöl’ün doğasına Bursa’nın çöpünü yığma projesine neden sesinizi çıkarmıyorsunuz?

Neden muhalefetin eleştirilerini yanıtlamıyorsunuz? Neden ÇED raporlarını paylaşmıyorsunuz? İnegöl’e faydalı olacaksa, bunun belgelerini neden saklıyorsunuz? Muhalefetin sorularını belgeleriyle cevaplamak yerine neden “algı yönetimi” ile itham ederek geçiştiriyorsunuz?
Sayın Taban! Fotoğraflarını servis ettiğiniz ve poşetlerle topladığınız o çöpler İnegöl’ün belki bir sokağını bir gün temiz tutar ancak Bursa’nın çöpü İnegöl’ün kırk yıl doğasını tehdit eder! Böyle bir proje oldubittiye getirilemez! Bir günde hiç tartışılmadan meclisten geçirme telaşınızın nedeni neydi? Bu şehrin belediye başkanı sizsiniz.

Neden Sayın Aktaş’ın açıklamalarıyla sorularımızı geçiştirmeye çalışıyorsunuz? Koskoca mobilya şehri İnegöl’ü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin adeta emrivaki kararlarıyla mı yöneteceksiniz?

Tekrar hatırlatmak istiyorum Sayın Taban. Hikmet Şahin İnegöl’e kültür park bırakan bir başkan olarak anılıyor. Siz de İnegöl’e çöp bırakan başkan olarak anılmak istemiyorsanız gelin bu projeyi durdurun!
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.