Filistinli Öğrenciler İnegölde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Filistinli Öğrenciler İnegölde
 :
/ 309 Kez Okundu
| |

İnegöl Rehber Eğitim ve Kültür Derneği, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’nin davetlisi olarak Filistinli 30 öğrenciyi ağırladı.

Hayrat Vakfı’nın bünyesinde bulunan Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’nin davetlisi olarak Filistinli 30’a yakın genç ilçemize geldi. Eğitim tercihlerini yapmak üzere ülkemize gelen gençler, aynı zamanda Hayrat Vakfı’nın çeşitli illerdeki temsilciliklerini de ziyaret ettiler. Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği ve Rehber-Der merkezinde misafir edilen gençlerle birlikte yapılan kahvaltıya, Belediye Başkan Vekili Alper Taban’da iştirak etti.

 

HAZİN HADİSENİN BİTMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Filistin ve Gazze başta olmak üzere yaramız olan tüm İslam memleketleri için duyulan derin üzüntüyü dile getirdi. En kısa ve hayırlı bir zamanda bu durumdan kurtulmaları için dualar ettiklerini ifade eden Alper Taban, devlet ve millet olarak da bu hazin hadiselerin bitmesi için verilen çaba ve gayrete de değinerek, İnegöl’de bulunan Suriyeli ailelerin yaşadığı sıkıntılar için aynı temennilerini tekrarladı. Misafirlerin ülkemizi beğendiklerini, sevdiklerini ümit eden Taban’a, öğrenciler hep bir ağızdan olumlu cevaplarıyla karşılık verdiler.

 

MANEN VE MADDEN YANLARINDAYIZ

Alper Taban’ın konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği ve Rehber-Der adına konuşma yapan yöneticiler de, Gazze’de yaşanan hadiseler sebebiyle başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu. Yöneticiler, tüm İslam âlemi için bu hadiselerin son bulması adına manen ve maddeten yanlarında olduklarını ifade ettiler.

 

6 GÜNDÜR TÜRKİYE’DELER

Filistinli gençler, 6 gündür Türkiye’de olduklarını ve gayet memnun olduklarını ifade ettiler. İnegöl hakkında eğitim ve ekonomik yaşam adına sorulan soruların cevaplandırıldığı bölümden sonra Kur’an-ı Kerim Tefsiri olan Risale-i Nur’dan manevi bir ders dinleyen misafir gençler, çekilen hatıra fotoğrafları akabinde İnegöl’den ayrıldılar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.