Fındık üreticileri destek bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fındık üreticileri destek bekliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Eyl 2020 / Per 10:27
/ 5.069 Kez Okundu
| |

İnegöl ilçesinde fındık hasadı başladı. Çiftçiler fiyat ve rekolteden memnun olduğunu belirtirken, fındık ile alakalı destek alamamaktan da şikayetçi oldu.

Türkiye'de Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşen ancak Bursa'nın İnegöl ilçesinde de 30 yıldır yetiştirilen fındığın hasadı başladı. Kırsal Eskibahçekaya Mahallesinde çiftçilerle birlikte hasada katılan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanlığımızdan, bizim fındık yetiştiricilerine de destek verilmesini bekliyoruz" dedi.
 
2 BİN TON REKOLTE BEKLİYORUZ
İnegöl'de 3 bin 500 dekar alanda fındık yetiştirildiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bugüne kadar fındıkla ilgili haberimiz olmadı. Bu yıl 2 bin ton rekolte bekliyoruz. Üretim özellikle,Eskibahçekaya, Yenibahçekaya, Tüfekçikonak, Mezit, Osmaniye, Güneykestane gibi kırsal mahallelerimizde yoğunlaşmış durumda. Bu sene fındıkta güzel bir verim var.  2 bin ton rekolte bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız da fındık alımlarında taban fiyatını güzel bir rakam ile açıkladı. Bu da çiftçileri özellikle olumlu etkiledi. Burada bir haksızlığa değinmek istiyorum. Bizim bu bölgede de Karadeniz’de olduğu gibi destekleme istiyoruz. Neticede bizim çiftçimiz de bu fındığı üretiyor. Hep söylüyoruz üretene destek olunmalı.  Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanlığımızdan, bizim fındık yetiştiricilerine de destek verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
FİYATTAN MEMNUNUZ AMA DESTEK ALAMIYORUZ..
Fındık üreticisi Hayati Arslan ise, "15 dönüm alanda fındık yetiştiriyorum. Yaklaşık 6-7 ton civarında fındık üretiyoruz. Bu sene fiyattan memnunuz. Fiyat 20-22 TL arasında değişiyor ama bizim çiftçimiz destekleme alamıyor. Karadeniz bölgesinde dönüm başına 150 lira destek alıyor çiftçiler. İnşallah bu konu ile de ilgilenir yetkililer" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.