Firmalara 1 milyon TL destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Firmalara 1 milyon TL destek
09 May 2018 / Çar 19:13
/ 2.059 Kez Okundu
| |

KOSGEB’in firma başına 1 milyon TL’ye kadar destek sağladığı, KOBİGEL Destek Programı hakkında, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOSGEB DESTEKLİYOR

İTSO Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde; KOSGEB Bursa Müdürlüğü yetkilileri üyelere destek programına başvuru koşulları ve başvurunun nasıl yapılacağını anlattılar.

Seminer öncesi konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Üyelerin KOSGEB desteklerinden daha fazla faydalanabilmesi için oda bünyesinde KOSGEB temsilciliği kurulduğunu anımsattı.

DESTEKLERDEN YARARLANIN

Uğurdağ şöyle konuştu; “KOSGEB’in desteklerini üyelerimize tanıtmak ve destek başvurularında yardımcı olmanın yanı sıra Odamız her yıl en az 3 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyerek KOSGEB’in desteği ile yeni işletmeler kurulmasını sağlamaktadır.”

“Ayrıca üyelerimizin girişimcilik desteği ve genel destek programı haricinde KOSGEB’in belirli tarih aralıklarında başvuruya açtığı KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı gibi programlardan faydalanabilmeleri için bilgilendirme seminerleri düzenlemekteyiz” dedi.

SON BAŞVURU 22 HAZİRAN’DA

KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında bilgi veren KOSGEB Bursa Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Şakir Can ise “20 Nisan’da başvuruya açılan ve son başvuru tarihi 22 Haziran olan KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında Bursa ilinde tekstil, mobilya, makine, gıda ve otomotiv sektörleri ile orta-yüksek ve yüksek teknoloji üretimi yapan ve yazılım üzerine faaliyet gösteren firmalar bu desteğe başvurabilecekler.”

700 BİN TL’YE KADAR DESTEK

“Söz konusu destek programı, belirlenen bu hedef sektörler için yüzde 60 destek oranı ile 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli destek olmak üzere toplamda 1 milyon TL’ye varan bir destek olanağı sağlamaktadır.

KOBİ Gelişim Destek Programının amacı, ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir.”

“Uygulama şekli; proje esaslı. KOSGEB kurumsal internet sayfasında ilan edilen Proje Teklif Çağrılarına uygun konularda sunulan projeler desteklenir. Başvuru koşulları ve tarihleri proje teklif çağrısında belirtilir. Başvurular kurullar tarafından değerlendirilir ve çağrı bütçesi dahilinde en yüksek puanlı proje başvuruları desteklenir.” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.